fb
Damespraatjes Damespraatjes

Crisis of niet, de tweede auto blijft!

Autoscout-mini-blog-extra-auto
Veel mensen hebben hem thuis staan: de tweede auto of het boodschappen wagentje. Een tweedehands auto, letterlijk de volkswagen, die het gezin veel vrijheid geeft. Ondanks de korte afstanden is die extra auto veel op de weg te vinden. Zeker als de eerste auto eigenlijk de hele dag bij het kantoorgebouw op zijn bestuurder staat te wachten.

Het extra autootje is de gebruiksauto voor het gezin. De auto wordt gebruikt om de kinderen in de buurt af te zetten bij vriendjes, op school en op de sportclub. ’s Avonds is dezelfde auto weer te vinden op de sportclub en meerdere malen per week mag de auto mee naar de supermarkt. De auto is vaak een Volkswagen Polo of een Golf omdat deze betrouwbaar schijnt te zijn en men denkt dat dit type het goed doet op de tweedehands automarkt. Men kan niet meer zonder die extra auto. Of toch wel?

Een auto is duur. Vooral als er twee of meerdere auto’s in een gezin aanwezig zijn. De brandstofprijzen zijn de afgelopen jaren enorm gestegen en onderhoudskosten en belastingen gelden voor alle auto’s die op de oprit geparkeerd staan. En toch wordt de auto zonder blikken of blozen gepakt om op pad te gaan. Is het niet mogelijk om de kinderen met de fiets naar school te brengen? Die paar boodschappen hadden die niet eerder in de week samen met die andere boodschappen gehaald kunnen worden? Veel mensen zijn te lui om de fiets te pakken richting sportveld of sportschool. Vervolgens wordt op de sportschool of op dat sportveld ontzettend hard gesport om toch dat gezonde gevoel te krijgen.

Die extra auto blijkt geen overbodige luxe in het gezin te zijn. De extra auto staat voor vrijheid en bespaart tijd. Die extra auto geeft status. Het kleine en betrouwbare boodschappenwagentje krijgt vaak een eigen naam. Dat boodschappenwagentje is wel de leukste auto van op de oprit! Crisis of niet, die tweede auto blijft!

 

Reageer ook