fb
Damespraatjes Damespraatjes

Creëer een sfeervolle tuin met LED kaarsen: 4 tips en ideeën

Hoera! De zomer komt er aan en dat betekent dat we weer lekker veel naar buiten kunnen. Het mooie weer zorgt er vaak voor dat mensen hun thuiskantoor naar buiten verplaatsen, dat er barbecues worden georganiseerd én natuurlijk gezellige borrelavonden worden gehouden. Hoewel ik zelf niet van al te hoge temperaturen ben, vind ik de zomer wel één van de fijnste seizoenen. Vroeg opstaan is ineens een stuk minder vervelend omdat het licht is, je hoeft niet na te denken of je wel of geen jas aan moet trekken en we kletsen flink bij met de buren op ons terras. Jawel, dat stenen kale terras….tijd om dat een beetje op te fleuren! De picknicktafel moet eventjes worden bijgewerkt, de bak waar de winterviolen instonden worden gevuld en een beetje decoratie moet worden aangebracht. Daarnaast is het ook goed om na te denken over de verlichting. Helemaal in het donker zitten is natuurlijk allesbehalve gezellig. Lichtbolletjes op stroom? Leuk, maar ik heb geen stroompunt buiten. Kaarsen? Leuk, maar misschien zijn er wel andere opties dan de exemplaren die uit kunnen waaien? Ik ging eens even zitten voor dit artikel (buiten, aan de picknicktafel, want ik heb gelukkig hele goede WiFi) en bedacht het volgende: creëer een sfeervolle tuin met LED-kaarsen: 5 tips en ideeën (welke ook geschikt zijn voor balkons en terrassen natuurlijk).

LED kaarsen zijn veilig

Traditionele kaarsen (dinerkaarsen bijvoorbeeld) zorgen voor een romantische sfeer, maar ze brengen ook risico’s met zich mee. Brandgevaar ligt namelijk altijd op de loer, ook als je buiten zit. Als de kaars omvalt dan kan er een hoop narigheid ontstaan. Een tafelkleed kan gemakkelijk vlam vatten en dat verstoort je gezellige avondje natuurlijk wel. LED kaarsen voor buiten zijn een veilig alternatief. Ze branden niet echt, maar geven wel een realistisch kaarslicht effect.

Creëer magie met lantaarns en windlichten

Lantaarns en windlichten zijn uitermate geschikt om LED kaarsen in te plaatsen (wil je toch een echte kaars achter het ruitje zetten, dan kan dat natuurlijk ook). Alles wordt goed beschermd tegen de wind en als je het een beetje strategisch ophangt dan ontstaat de sfeer vanzelf. Hang lantaarns op aan boomtakken, of plaats ze op tafels en trappen. Kies voor verschillende maten en stijlen om een speels effect te creëren. Ook de windlichten kun je verdelen over de tuin. De reden waarom ik zelf altijd voor LED kaarsen zou kiezen, is omdat als er onverhoopt toch iets uit de boom waait, of in de tuin omvalt, er alsnog brand kan ontstaan als er een echte kaars in zit.

In het water ermee

Als je een vijver of een fontein in je tuin hebt, kun je deze ook prachtig accentueren met LED kaarsen. Plaats drijvende LED kaarsen op het wateroppervlak en creëer op deze manier een serene en romantische sfeer. Het reflecterende effect van het water zal alles er nog net wat mooier uit laten zien.

Verlicht je tuinpaden

Het is van belang om je tuinpaden goed te verlichten. Niet alleen omdat het er een stuk gezelliger en uitnodigender uitziet, maar ook zeker voor de veiligheid. Plaats lantaarns langs de randen van de paden of gebruik kaarsenhouders waar je je LED kaarsen in kunt zetten. Daarnaast kun je ook nog kiezen om her en der wat solarlampen neer te zetten welke overdag door de zon worden opgeladen en in de avond dan mooi schijnen.

Zit jij vaak in de tuin? En hoe probeer je dan sfeer te creëren? We lezen het graag in de reacties hieronder!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Askar Abayev – Pexels

Reageer ook