fb
Damespraatjes Damespraatjes

Creditcard nodig? Eerst vergelijken voordat je er een aanvraagt!

Ik heb als student jarenlang zonder creditcard geleefd. Bij vrienden om mij heen die er wél een hadden, zag ik het maar al te vaak misgaan. Nee, zo’n kaart was niks voor mij. Inmiddels ben ik een stuk ouder, wijzer en verantwoordelijker (al zeg ik het zelf, haha!). En nu is die creditcard toch wel heel handig. Ik gebruik hem vaak op vakantie, bij het huren van een auto bijvoorbeeld. Ook is hij erg handig als je dingen uit het buitenland bestelt. 

Iedereen kent wel een moment waarop een creditcard handig of zelfs nodig is. Toch weten veel mensen niet dat er verschillende soorten kaarten met verschillende afspraken en verantwoordelijkheden zijn. Vooral voor mensen met een flinke gat in de hand, is het niet slim om een creditcard met een hoog limiet te nemen. Gelukkig is daar een oplossing voor!

Verschillende opties

Je kunt het limiet van je creditcard zelf instellen. Het is in principe slim om dit limiet niet hoger te laten zijn dan een bepaald percentage van je maandinkomen. Zo weet je zeker dat je niet veel meer uitgeeft dan je kunt terugbetalen. Ook zijn er prepaid-creditcards verkrijgbaar. Hierbij moet je eerst geld op de kaart zetten, voordat je hem kunt gebruiken. Ook heel handig voor mensen die de neiging hebben om meer geld uit te geven dan ze eigenlijk hebben.

Weet wat je nodig hebt

Hoe dan ook: onderzoek voordat je een creditcard aanvraagt waar jouw behoeftes liggen. En wees eerlijk naar jezelf: ben jij het type dat na een paar glazen wijn het hele internet leegkoopt onder het mom van ‘het betalen is een zorg van morgen’? Dan is een ongelimiteerde pas niks voor jou. Maar ben je een verantwoordelijke vrouw, die haar rekeningen op tijd betaalt en regelmatig grote uitgaven doet? Dan zou ik me absoluut niet laten beperken door een te laag limiet.

Creditcards met elkaar vergelijken

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken dus. Gelukkig bestaan er goede websites die je helpen bij creditcards vergelijken. Zo zie je in een handig overzicht welke creditcards er beschikbaar zijn, welke eigenschappen ze hebben en wat bij jou past. Doen hoor, want het kan je echt een heleboel ellende besparen!

Praat mee

Heb jij momenteen een creditcard? En waarom wel/niet? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Dylan -

Lees de algemene voorwaarden ook goed door voordat je een creditcard gaat aanvragen. Er komen hier en daarnogal wat kosten bij als je de card ook gebruikt om bv contant geld op te nemen.

Reageer ook