fb
Damespraatjes Damespraatjes

Creatief met huisbeveiliging

Huisbeveiliging is een onderwerp waar veel mensen zich niet graag mee bezig houden, maar belangrijk is het wel. Om huisbeveiliging wat leuker te maken, zijn er verschillende alarmsystemen met creatieve designs in het leven geroepen. Wat dacht je van een ‘Twitter rookmelder’ of een beveiligingscamera in de vorm van een kameleon? Wedden dat jij na het lezen van dit artikel ook niet meer zonder deze beveiliging wil?

Inbraakbeveiliging

We horen het steeds vaker, pogingen tot inbraak of een woningoverval. Soms gebeurt het zelfs bij ons in de wijk, wat kan zorgen voor een onveilig gevoel. Om inbrekers af te schrikken en om, nog belangrijker, je thuis veilig te voelen, is het verstandig om je woning te voorzien van een inbraakalarm. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft een inbraakalarm geen saaie toevoeging te zijn aan je interieur. Inbraaksystemen zijn tegenwoordig juist een hele bijzondere aanschaf. Neem bijvoorbeeld de camerabeveiliging van het Italiaanse bedrijf Parson. Deze camerasystemen zijn verkrijgbaar in de vorm van een duif, kameleon, eekhoorn en vele andere diersoorten. Niet alleen het design is indrukwekkend, de camera’s zijn ook nog eens duurzaam omdat ze zijn gemaakt uit gerecyclede materialen. En natuurlijk het belangrijkste: deze ‘huisdieren’ houden altijd een oogje in het zeil.

Creatief met huisbeveiliging 1

Ben je op zoek naar iets subtielers? Het ‘Scout Alarm’ onderscheidt zich van andere alarmsystemen door het stijlvolle design. Toch is dit niet het enige voordeel van dit alarmsysteem. Het alarmsysteem biedt ook de mogelijkheid om je woning vanaf iedere plek in de gaten te houden, via je smartphone, tablet of laptop.

Creatief met huisbeveiliging 2

Rookmelder

Inbrekers vormen niet het enige risico voor je woning. Ook brand vormt een continu gevaar en kan je woning volledig verwoesten. Het installeren van een brandalarm is daarom geen gek idee. Helaas staan rookmelders niet bekend om hun mooie uitstraling. Gelukkig zijn er ook hier enkele bijzondere uitzonderingen. Neem bijvoorbeeld de ‘Chick-a-Dee’. Deze speciale rookmelder, dat overigens veel weg heeft van de bekende ‘Twitter vogel’, won jaren geleden een designwedstrijd en heeft inmiddels al vele harten veroverd. De reden waarom de ontwerper voor de ‘chickadee’ vogel koos is duidelijk: deze vogels staan bekend om hun alarmsignaal, waarmee ze soortgenoten waarschuwen bij gevaar.

Creatief met huisbeveiliging 3

Niet alleen vogels dienen als inspiratie voor rookmelders, ook nachtvlinders kun je aan je muur of plafond hangen voor extra veiligheid. Het Finse merk Jalo Helsinki introduceerde deze vrolijke rookmelders die verkrijgbaar zijn in veel kleuren, maar kwamen ook met een minder uitgesproken variant. Deze ‘Kupu’ rookmelders zijn klein, elegant en zorgen voor een leuk kleuraccent in huis.

Creatief met huisbeveiliging 4

Brandblusser

Een rookmelder heeft de belangrijke taak om je te waarschuwen wanneer er brand in je woning is. Een rookmelder is echter niet voorzien van een ingebouwde functie om deze brand ook te blussen. Hiervoor komt een brandblusser goed van pas. Helaas past een brandblusser niet altijd goed in ons stijlvolle interieur. Om dit geen excuus meer te laten zijn, bestaan er brandblussers met verschillende creatieve designs. Als we een brand moeten blussen, dan natuurlijk wel graag in stijl.

Creatief met huisbeveiliging 7

Geïnspireerd door de bovenstaande afbeeldingen? Als je al een brandblusser hebt en op zoek bent naar een leuke manier om deze te verwerken in je inrichting, haal dan zelf je creatieve kant naar boven en pak de verfkwast erbij. Een brandblusser voorzie je namelijk zelf ook eenvoudig van een leuk kleurtje en je favoriete print.

Creatief met huisbeveiliging 6

Zoals je ziet hoeft een alarmsysteem niet saai of lelijk te zijn. Met deze design alarmsystemen heb je de perfecte combinatie van huisbeveiliging en een mooi accessoire voor je interieur. Het beste van twee werelden.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook