fb
Damespraatjes Damespraatjes

Coronavirus al weken eerder in Nederland: virus kon onopgemerkt zijn gang gaan

Waar was jij toen je je realiseerde dat het coronavirus niet meer alleen heftige gevolgen voor China en Italië had, maar dat ook Nederland flink getroffen zou gaan worden? Bij mij was dat op donderdag 12 maart, toen Ward en ik onderweg waren naar Maastricht. We zouden op vrijdag 13 maart naar de TEFAF gaan, maar al voor vertrek naar het zuiden kregen we te horen dat de beurs vrijdag niet meer open zou gaan.

Die vrijdag in Maastricht, hebben we het alsnog heel leuk gehad. Lekker wat gewinkeld, uitgebreid zitten lunchen en ’s avonds gegeten bij Beluga Loves You. En het was tijdens dat diner, dat we ons ineens realiseerden, dat de wereld er de volgende week wel eens heel anders uit zou kunnen zien. En zo geschiedde…

Onopgemerkt zijn gang gaan

Waar ik eerst in de veronderstelling was dat het eerste coronageval in Nederland is vastgesteld op 27 februari, blijkt uit conclusies van modellenmakers van het RIVM dat het virus al op 15 februari in Nederland aanwezig was. Dat is bijna twee weken voordat het eerste officiële geval werd vastgesteld. Dit betekent dat het virus al die tijd onopgemerkt het land is doorgetrokken en al flink wat mensen ziek heeft kunnen maken.

Hou vol

Wat een onzekere tijden zijn het… We hopen echt dat iedereen, van jong tot oud, van werknemer tot ondernemer, van thuiszitter tot IC-arts, er het beste van weet te maken. We kunnen niet anders. Hou vol allemaal!

Hoe beleef jij het coronavirus? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook