fb
Damespraatjes Damespraatjes

Corendon wil deze zomer ‘coronavrije’ vakanties aanbieden: “Vlak voor vertrek testen en niet het hotel uit”

Corendon wil vanaf 26 juni dit jaar ‘coronavrije’ vakanties aanbieden naar een beperkt aantal bestemmingen. Klanten van Corendon worden vanaf die datum vlak voor hun vlucht getest op het coronavirus, op een testlocatie vlakbij Schiphol. Daarna zorgt Corendon ervoor dat de vakantiegangers zo weinig mogelijk in contact komen met mogelijke besmettingsbronnen tijdens de reis naar hun vakantiehotel. Dit geldt voor de transfer naar de luchthaven, de incheck, de vlucht en de transfer naar het all-inclusive hotel. In hun hotel kunnen de gasten vervolgens onbezorgd van hun vakantie genieten zonder afstand te hoeven houden van de andere gasten. De enige voorwaarde is dat ze hun hotel niet verlaten tijdens hun verblijf omdat de veiligheid van de hotelgasten dan niet langer gegarandeerd kan worden.

Sneltest

De touroperator heeft in de afgelopen weken een teststraat ingericht in haar Corendon City hotel in Amsterdam. Honderden medewerkers van Corendon hebben zich het afgelopen weekend vrijwillig aangemeld voor een sneltest die de aanwezigheid van antistoffen tegen COVID-19 aantoont. Ervaren medische teams voeren de tests uit en de beoordeling van de uitslag gebeurt door gekwalificeerde artsen. Als deze proef succesvol verloopt, zal iedereen vanaf woensdag 13 mei een reservering kunnen maken om deze test te ondergaan. Deze test is niet dezelfde als de test die straks wordt aangeboden aan de vakantiegangers. De antistoffentest toont aan of mensen in aanraking zijn geweest met het coronavirus en hierdoor een zekere mate van immuniteit hebben opgebouwd; de coronatest die straks aan vakantiegangers wordt aangeboden toont de aanwezigheid van het virus zelf aan.

Graag voor over hebben

Steven van der Heijden, CEO Corendon: “Vakantie waarbij je 1,5 meter afstand van elkaar moet houden of mondkapjes moet dragen, is voor ons geen vakantie. Wij willen dat onze klanten zich vrij en zorgeloos kunnen bewegen tijdens hun vakantie en daar gaan we vanaf 26 juni voor zorgen. Zowel tijdens de vlucht als in het hotel, kunnen onze gasten zich net zo ontspannen en in de watten laten leggen als onder normale omstandigheden. De enige restrictie is dat gasten het resort niet kunnen verlaten omdat we dan hun veiligheid niet meer kunnen garanderen. De ervaring leert echter dat veel klanten het resort tijdens hun vakantie sowieso vaak niet verlaten omdat het alles biedt; zowel culinair als op het gebied van animatie. We gaan er daarom vanuit dat het merendeel van onze vakantiegangers dit er graag voor over heeft om weer onbezorgd vakantie te kunnen vieren.”

Eén test; een vakantie lang beschermd

Het testen van vakantiegangers gebeurt straks bij het Corendon Village Hotel, vlakbij Schiphol, kort voor het vertrek van de vlucht. Daarna zorgt Corendon ervoor dat vakantiegangers zoveel mogelijk in een beschermende omgeving blijven. Dit betekent dat ook de buschauffeurs van de transfer naar Schiphol, piloten en cabinepersoneel van Corendon Dutch Airlines en de medewerkers van het hotel met grote regelmaat getest worden op corona. Tijdens de vlucht kan hierdoor ook een normale service verleend worden en kunnen vakantiegangers zónder mondkapjes reizen. Er hoeft ook geen 1,5 meter afstand van anderen te worden gehouden. De kosten voor de test bedragen circa €50 per persoon.

Turkije als eerste bestemming

Corendon kan de ‘coronavrije’ vakanties alleen aanbieden als zij controle heeft over de hele reis. Dit betekent dat het vooralsnog alleen mogelijk is bij vakanties waarbij met de eigen airline wordt gevlogen en waarbij in eigen Corendon hotels wordt verbleven. Daarom wordt gestart met de bestemming Antalya aan de Turkse rivièra waar de reisorganisatie meerdere all-inclusive hotels bezit. In de komende weken wordt overlegd met de autoriteiten op andere bestemmingen om ook daar vakanties te kunnen aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn Ibiza en Curaçao, waar Corendon ook eigen resorts heeft. In het geval van Curaçao zal overlegd worden met KLM, die de vluchten uitvoert. Ook Sardinië en Sicilië zijn mogelijke kandidaten voor dit programma en diverse andere bestemmingen hebben ook interesse getoond om op deze manier het toerisme weer op te starten. We starten met vluchten vanaf Schiphol en bekijken de mogelijkheden om het later ook vanaf andere luchthavens aan te bieden, zoals Brussel. Zodra alle details bekend zijn, zal Corendon contact opnemen met haar klanten om ze deze ‘coronavrije’ vakantie aan te bieden. Een ‘coronavrije’ vakantie zal straks naar verwachting niet voor alle geboekte reizen mogelijk zijn. Corendon analyseert de mogelijkheden voor deze vakanties en neemt hierover op een later moment contact op met deze klanten.

Ervaring met teststraat

Corendon wil vanaf 26 juni voor voldoende wetenschappelijk onderzochte en betrouwbare corona-sneltesten zorgen om al haar klanten te kunnen testen. De testen worden afgenomen door ervaren medische teams onder leiding van gekwalificeerde artsen in een professioneel opgezette testlocatie waar een strikt 1,5 meterprotocol wordt gehanteerd. Corendon doet op dit moment ervaring op met deze zogenaamde teststraat. Het Corendon City hotel in Amsterdam is tijdelijk in gebruik als testlocatie. Medewerkers van Corendon kunnen zich vandaag en morgen laten testen op de aanwezigheid van antistoffen tegen COVID-19. Daarna wordt de test ook commercieel aan andere belangstellenden aangeboden. Dit is een andere test dan de coronatest die straks voor vakantiegangers gebruikt gaat worden. Maar op deze manier wil Corendon ervaring opdoen met het hele testproces en de logistiek die daarbij komt kijken. Als de proef slaagt, kan iedereen zich vanaf woensdag 13 mei tegen betaling van €69 aanmelden voor deze sneltest op antistoffen.

Veiligheid voor alles

Er moet nog heel veel worden geregeld om deze ‘coronavrije’ vakanties vanaf 26 juni te kunnen aanbieden. Als er ook maar enige twijfel bestaat over de veiligheid van de vakantiegangers, dan zal Corendon niet aarzelen om de start van het programma uit te stellen. Er is Corendon veel aan gelegen om een zo groot mogelijk deel van de honderdduizenden klanten die zich verheugd hadden op een onbezorgde zonvakantie alsnog van dienst te kunnen zijn. Maar uiteraard staat de gezondheid en de veiligheid van de vakantieganger altijd op de eerste plaats.

Wat denk jij: gaat het Corendon lukken om dit soort reizen aan te bieden? Ik ben heel beniewd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook