fb
Damespraatjes Damespraatjes

CODA Museum Apeldoorn brengt ode aan de vrouw met tentoonstelling ‘The Future is Female – Love Letters’

Girlpower! Daar geloven wij hier bij Damespraatjes als geen ander in. Ik geloof dat vrouwen op belangrijke posities kunnen zorgen voor meer balans, een ander perspectief en een benadering waarbij objectiviteit en menselijkheid hand in hand gaan. Wij zijn dan ook super benieuwd naar de nieuwe tentoonstelling in CODA Museum Apeldoorn, waar met ‘The Future is Female – Love Letters’ een ode aan de vrouw wordt gebracht. 

Alleen maar vrouwelijke kunstnaars

Een tentoonstelling met werken van alleen maar vrouwelijke kunstenaars; ik ben er nog niet geweest. Maar wat lijkt het mij gaaf! CODA Museum brengt het werk van 41 vrouwelijke kunstenaars samen in The Future is Female – Love Letters, waar zachtere systemen, liefde, een hang naar balans en vastigheid samenkomen met lef, dromen die werkelijkheid worden en een scherpe blik op wat gelijkheid behelst en begrenst.

Hoge verwachtingen

Je kunt hier veel van verwachten. The Future is Female – Love Letters toont zeer diverse werken, met variatie in stijl, middel en materiaal. Ook is er een grote overlap, waarbij materialen en stijlen met elkaar gecombineerd worden. Papier ontmoet textiel, van cyanotypie en schilderkunst tot popart. De tentoonstelling stuurt je op een zoektocht met misschien wel een twijfelend kompas: zou er een vraag- of uitroepteken achter The Future is Female moeten staan?

Marion_Herbst__Bananencollier__1986

Love Letters

Niet alleen kunst van vrouwelijke kunstenaars zoals Hannah Wooll, Mamma Andersson en Anna Atkins, staat centraal. Ook wordt er  in CODA Museum stilgestaan bij de quarantainetijd en het missen van onze dierbaren. Je kunt bij CODA Museum een Love Letter schrijven, die zij voor jou op de post doen. Je brief kun je inleveren bij de balie van CODA Museum onder vermelding van: CODA Love Letters, afdeling PR + het adres waar je de brief/kaart naartoe wilt sturen. Digitaal ontworpen of geschreven brieven kunnen ook via www.coda-apeldoorn.nl/love letters worden ingeleverd, zij printen deze dan voor je uit. De brieven worden verstuurd in enveloppes gemaakt van gerecyclede tentoonstellingsposters van CODA Museum.

Girlpower

Reden genoeg om CODA Museum in Apeldoorn op te zoeken. Want niet alleen mannen moeten leren om vrouwen op waarde te schatten, wij vrouwen moeten dat zelf ook! Verdiep je eens in de wereld van de vrouwelijke kunstenaars en ik garandeer je dat er ook in jou heel wat gevoelens van girlpower naar boven komen!

The Future is Female – Love Letters is nog tot en met 13 september 2020 te zien in CODA Museum in Apeldoorn. 

Hamideh_Najafi__Untitled_30_(uit_de_serie_Workers_On_Road)_(editie_van_3)__digital_print_on_photo_paper__2013

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook