fb
Damespraatjes Damespraatjes

Coco: “Nu mijn vriendin anders leeft, is er geen klik meer”

Een leven zonder Doris kon Coco zich niet voorstellen, de meiden zijn altijd van jongs af aan twee handen op één buik. Maar sinds een paar maanden verandert de vriendschap in rap tempo. “Ik mis de Door van vroeger”.

Wij entertainen wel

De keren dat de twee vriendinnen de slappe lach hadden, is ontelbaar. “Er is echt niemand met wie ik zo onwijs kan lachen als met Door. We hebben dezelfde humor, liggen dubbel om dezelfde flauwe grappen en leveren altijd commentaar op anderen. Zet ons op een terras, pak popcorn erbij en ga lekker achterover zitten; wij entertainen wel.” Samen groeiden Coco en Doris op; hun moeders waren vriendinnen en bevielen zo ongeveer tegelijk van een dochter. “Door en ik lagen dus inderdaad samen in de box en sloopten samen zo’n activity center voor baby’s. Hilarisch.”

Onverwoestbare vriendschap

Hoewel ze na de basisschool ieder na een andere school gaan, blijven ze contact houden. “Sowieso spraken we elkaar dagelijks en in het weekend gingen we samen lekker op pad. Daggie winkelen in Amsterdam, lekker stappen in Utrecht of een samen een serie bingen op de bank; wat we ook deden het was altijd goed.” Zelfs vakanties brachten ze samen door en steevast beleefden ze dolle avonturen. Ook toen er vriendjes kwamen, bleek de band tussen de twee vriendinnen onverwoestbaar. “Vaak fantaseerden we over later als we oud zouden zijn. We willen dan in hetzelfde bejaardenhuis wonen en zetten die lekker op stelten. Mooi vooruitzicht toch?”

Beetje gezonder leven

Maar of ze nog steeds op één lijn zitten, betwijfelt Coco nu een beetje. Want sinds een paar maanden heeft Doris haar levensstijl drastisch omgegooid. “Ze had allemaal vage klachten en is daarmee naar de huisarts gegaan. Hij raadde haar een beetje gezonder te gaan leven. Wat minder kilootjes zouden er misschien al voor zorgen dat ze beter in haar vel zou gaan zitten. In het begin vond Door het vreselijk om haar cocktails te laten staan en in plaats daarvan opeens een glas water of Spa rood te drinken. Eerlijk gezegd moest ik daaraan ook enorm wennen, want ik vond het samen altijd zo gezellig. Een cocktailtje is zo feestelijk en dat kun je van een glas water nou niet bepaald zeggen toch?”

Eet je nou wortels?

Naast het laten staan van cocktails en andere drankjes, verruilde Doris haar zakken chips voor bossen wortels. “Daar word ik al helemaal niet vrolijk van. Zit ze als een konijn naast me te knagen, wat is er mis met een lekkere zak paprika chips vraag ik me dan af. Ook koekjes raakt ze niet meer aan, terwijl we met groot gemak samen pakken koek er doorheen jasten. Het was altijd zo gezellig samen en misschien slaat het nergens op dat ik dit zeg, maar mis mijn oude Doortje die het ook leuk vond om te genieten van alle lekkere dingen die het leven te bieden heeft.”

Ze wordt er niet gezelliger op

Het ziet er niet naar uit dat Doris haar nieuwe levensstijl laat varen; ze zegt dat ze zich er heel goed bij voelt. “Dat vind ik natuurlijk fijn voor haar, want een vriendin die kwakkelt en alleen maar pijntjes heeft, is niet echt prettig. Maar het lijkt erop dat ze nu is doorgeslagen naar de andere kant. En ja, ik moet toegeven dat ze er ook echt fantastisch uitziet. Haar kleding kan ze een maat kleiner kopen en haar huid straalt weer. Haar gezonde leven werpt zichtbaar vruchten af, maar maakt haar niet echt heel veel gezelliger. Het lijkt ook wel of we veel minder lol hebben samen. Ik kan me niet meer herinneren wanneer we voor het laatst enorm de slappe lach hadden bijvoorbeeld.”

Ik mis m’n dinnetje

Coco is blij voor Doris dat het zo lekker gaat allemaal, maar merkt ook dat ze steeds vaker afzegt als ze een afspraak hebben. “Liever ga ik met andere vriendinnen op pad die het leuk vinden om met een drankje op een terrasje te zitten en niet om tien uur ’s avonds al beginnen te gapen omdat ze moe zijn en geen zin meer hebben in een glaasje bronwater. Maar ik mis onze bioscoopavondjes met zo’n mega bak popcorn, ik mis onze lachsalvo’s, maar het meest mis ik mijn vriendin van vroeger die nu opeens van die verstandige keuzes maakt. Ik ben zo bang dat onze vriendschap verwatert en misschien zelfs wel stopt

Herken je je in het verhaal van Coco? Heb jij ook een vriend of vriendin die opeens van een couch potato is getransformeerd tot een über fit wezen? Hoe kan Coco met deze veranderende vriendschap omgaan? Hoe houdt ze het leuk met haar jeugdvriendin? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto: MART PRODUCTION

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Fiene -

Oké dus wat ik begrijp is dat je je vriendin mist om het eten? En omdat ze wat gezonder leeft vind jij haar niet leuk? Dat is toch geen vriendin dan? Er bestaat toch wel meer dan popcorn, koekjes en wijn?

Joris -

Ja Joh, als ze haar streefgewicht heeft gehaald wordt ze misschien weer iets losser. Vriendschap hoeft toch niet te verwateren (haha) omdat iemand gezondere keuzes maakt? Blijf jij lekker koekjes eten, zie je er straks zo uit de de foto bij dit artikel…

Petra van Dorp -

Dit gebeurt nu eenmaal in het leven. Sommige mensen verlies je, sommige mensen win je. En soms zit er een dip in een vriendschap en soms ga je wat minder of juist meer intensief met elkaar om. Dat hoort erbij. Niet iedereen blijft zijn/haar hele leven hetzelfde, jij ook niet. Op dit moment kan je vriendschap wat verwateren vanwege andere keuzes, maar over een tijdje kan dit ook weer anders zijn. Flexibel zijn en meebewegen, zo is het nu eenmaal.

Reageer ook