fb
Damespraatjes Damespraatjes

Clarissa is verliefd op haar allerbeste vriendin. Dit zijn haar mogelijkheden!

Clarissa (26)  kent haar beste vriendin Katy (26) sinds de basisschool. “We zaten in het zelfde groepje en waren al snel onafscheidelijk. Andere kinderen noemden ons de Siamese tweeling. Waar Kaat was, kwam ik er achter aan.” Een heerlijke vriendschap die wat betreft Clarissa nu wankelt omdat ze ontdekt heeft dat ze verliefd is. Op Katy.

Jeugdliefde

Als ze de deur van de basisschool achter zich dichttrekken, scheiden hun wegen. Clarissa gaat naar het VWO, Katy naar het Gymnasium. “We zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Hebben dagelijks contact en vertelden elkaar over vriendjes waarmee we zoenend en verder gingen dan dat.” Katy had al snel vaste verkering en trouwde vorig jaar met haar jeugdliefde. “Toen ze elkaar het ja-woord gaven, voelde ik een steek van jaloezie. Ik was van slag. Wilde niet dat ze met hem trouwde hoewel het een prima man is.”

Straalverliefd

Clarissa is verward en snapt haar gevoel niet. Tot een maand terug. “Ineens wist ik het. Ik ben tot over mijn oren verliefd op Kaat. Ik voel me lichamelijk tot haar aangetrokken. Ik weet niet wat mij overkomt. Ik heb haar in al die jaren talloze keren naakt gezien en nooit werd ik daarvan opgewonden. Ik weet niet goed wat ik ermee aan moet.”

Wat kun je doen?

Wat kun je doen als je straalverliefd wordt op je beste vriendin en je weet dat zij jou niet op die manier ziet? We schetsen drie mogelijkheden. Welke van de mogelijkheden zou jij Clarissa willen adviseren.

1. Negeren. Je kunt je gevoel negeren en er helemaal niets over zeggen. Dus als je je vriendin ziet doe je net of er niets aan de hand is. Dat is hartstikke lastig omdat je van alles voor haar voelt. Waak er voor dat het niet ongemakkelijk wordt om bij elkaar te zijn. Zij weet van niks en ziet jou gewoon als haar allerbeste vriendin waarmee ze veel lol kan trappen. Als je het kunt opbrengen om normaal tegen haar te doen en je gevoel een beetje opzij kunt zetten, is het prima. En zo als het met verliefdheden kan gaan: misschien waait het wel over.

2. Eerlijk zeggen. Je kunt er voor kiezen om eerlijk te zijn en je vriendin te vertellen wat je voor haar voelt. Dit vergt veel moed want de kans dat zij niets met jou gevoelens kan en het misschien een vreemd idee vindt dat jij haar seksueel aantrekkelijk vindt, is aanwezig. Het lucht jou in elk geval op. Het is nogal wat om met zo’n geheim rond te lopen. Normaal deel je dit soort grote issues met je vriendin en nu kun je er niet terecht bij haar. Denk je. Misschien heeft je vriendin allang in de gaten dat er iets met je is en weet ze niet wat. Als het een goede vriendin is, neemt ze jouw verliefdheid serieus en wil ze er over praten met je en heeft ze begrip voor je.

3. Contact verbreken. Dat kun je doen en dat geeft je rust, maar het is wel je kop in het zand steken. Je vriendin die je al zo lang kent niet meer zien, gaat pijn doen. En je bent niet uit elkaar gegaan omdat jullie problemen of ruzie hebben. Jullie zijn ook niet uit elkaar gegroeid. Nee, je wilt haar niet meer zien omdat je verliefd op haar bent. Haar niet meer zien helpt misschien om je te beheersen, maar lost waarschijnlijk niets op. Je vlucht weg van het probleem en onderdrukt je gevoelens die je hoe dan ook moet uiten. Bovendien snapt je vriendin niks van je houding en wordt boos en verdrietig waardoor jullie band voorgoed beschadigt.

Hoe zou jij dat aanpakken? Is het je overkomen dat je verliefd werd op je beste vriendin? Laat het ons weten. Praat mee in de comments onder dit artikel. We zijn heel benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook