fb
Damespraatjes Damespraatjes

Citytrip in Arnhem? Dit zijn leuke dingen om te doen!

Citytrip in Arnhem

Hoe vaak plan jij een leuke stedentrip in Nederland? Ik moet eerlijk toegeven dat wij het niet vaak genoeg doen. En dat terwijl Nederland zo rijk is aan mooie steden, elk met een eigen verhaal en gevoel. Zo is ook Arnhem een hele leuke plek voor een stedentrip. Dus boek een van de heerlijke hotels Arnhem centrum en ga op ontdekking! In dit artikel delen wij 5 handige tips voor jullie citytrip in Arnhem. Lees lekker mee!

Uitgebreid eten en drinken

Of je nou voor zaken verblijft bij een vergaderlocatie Arnhem of dat je alle tijd voor ontspanning hebt: eten moet je toch! Je kunt er dan maar beter het beste van maken. Arnhem kent veel goede en leuke restaurants. Ga voor eten op sterrenniveau bij Het Koetshuis *, De Kromme Dissel *, Rijnzicht *, ’t Raedthuys * of De Nieuwe Winkel **. Of kies voor een gezellig eetcafé of mooie brasserie. De keuze is enorm. Genieten maar!

Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem is een stad met een rijke geschiedenis. In het Nederlands Openluchtmuseum leer je alles over de geschiedenis van ons land en de regio. Zie hoe mensen vroeger leefden in historishe gebouwen en bekijk demonstraties van oude ambachten.

Winkelen in het Modekwartier

Shop till you drop! In Arnhem kunnen modeliefhebbers helemaal losgaan. In het modekwartier vind je bijzondere boetiekjes en unieke winkels. Meer ‘mainstream’ winkelen kan natuurlijk ook! Ga dan naar het centrum van de stad.

Burgers’ Zoo

Met de kids op stedentrip is leuk, maar eindeloos winkelen en door musea wandelen is niet altijd leuk voor ze. Wissel het af met een bezoek aan Burgers’ Zoo. Deze grote dierentuin laat de dieren zien in hun natuurlijke habitat. Persoonlijk is dit een van mijn favoriete dierentuinen hier in Nederland. Misschien zelfs van de hele wereld!

Wandelen in het Sonsbeek Park

Even aan de drukte ontsnappen doe je in Sonsbeek park. In dit mooie stadspark kun je een heerlijke ochtendwandeling maken, uitgebreid picknicken of gewoon op een bankje aan de rand van een van de vijvers zitten. Rust!

Bonustip: hotel met zwembad

Plannen jullie een stedentrip met (jonge) kinderen? Dan kan een hotel met zwembad een goede optie zijn. Kids vinden zwemmen een heerlijke afwisseling van al het lopen door de stad. Door aan het begin of einde van de dag even het zwembad in te duiken, is het voor de kinderen direct een onvergetelijke vakantie. Enne, zelf is het toch ook altijd heerlijk? Met een beetje geluk zit er ook nog een wellness bij.

Praat met ons mee

Ben jij ooit in Arnhem geweest? Zo ja, wat vond jij het leukst? Deel hier je tips en help ons (en andere lezeressen) met het plannen van de perfecte citytrip in Arnhem. We zijn heel benieuwd naar al jullie ervaringen. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding: Martijn Baudoin via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook