fb
Damespraatjes Damespraatjes

Cindy: Mijn vriend vindt mij niet meer sportief en veel te dik

“Toen ik Youri leerde kennen, was ik een echte fitgirl. Ik was dagelijks in de sportschool te vinden. Volgde een koolhydraat-arm dieet, vermeed suikers en dronk geen alcohol. Ik had een blokjesbuik. Daar was ik trots op. Zo trots dat ik ‘m minimaal één keer in de week fotografeerde en op Instagram zette. Van de bewonderende reacties die ik daarop kreeg werd ik blij. Ik kon toen makkelijk zo leven, ik was single. Hoefde met niemand rekening te houden.”

Inmiddels woont Cindy (27) drie jaar samen met Youri. “Mijn wasbordje is nu bedekt met een laagje vet. Koolhydraten eet ik nog steeds nauwelijks, maar ik ben weer dikke vrienden geworden met suiker.” Zoals dat gaat: je bent verliefd. Samen deel je een reep chocolade. Je kijkt elkaar diep in de ogen tijdens een romantisch diner met alles erop en eraan. Koken voor z’n tweeën is leuker dan voor jezelf. Dus nam je vroeger een snelle, gezonde salade, nu schud je de bakaardappels op, haalt de kip uit de oven en zet een tube mayo op tafel. Langzaam doch gestaag word je zwaarder. Who cares? Hij houdt van je. Zoals je bent. Denk je …

Flinke love-handles

“Sinds een paar maanden begint Youri te brommen. Maakt opmerkingen over mijn lichaam. Laatst hadden we seks en toen we klaar waren zei hij: ‘nou, je love-handles zijn flink gegroeid sinds ik je ken’. Ik kon wel door het bed zakken. Want hij heeft gelijk, maar ik wil het niet horen. Eigenlijk weet ik sinds kort waarom ik jaren terug zo fanatiek sportte: ik dacht op die manier een man te vinden. En dat is ook zo. Want Youri ken ik uit de sportschool. Hij is nog steeds fanatiek. Wij sporten nauwelijks samen omdat ik in de zorg werk en dus onregelmatige diensten heb. Als Youri atlete Dafne Schippers op tv ziet, zegt hij altijd: zo’n lijf had jij ook. Was toch wel heel mooi.”

Loeren naar fitgirls

Cindy trekt de kritiek van haar vriend nauwelijks. Ze ziet hem heus wel loeren naar andere fitgirls.

“Het maakt me onzeker. Het sportleven dat ik toen leidde, kan ik nu niet meer opbrengen. Ik heb er de kracht niet voor. Ben razend druk op mijn werk, met het huishouden en leuke dingen doen met Youri. Eerlijk gezegd heb ik er gewoon geen zin meer in om me dagelijks in het zweet te werken. Soms zeg ik tegen Youri dat ik naar de sportschool ga en dat ben ik dan ook echt van plan, maar dan lig ik ineens onder de zonnebank. Het staat me gewoon tegen.”

Modder maar een beetje aan

“Toch denk ik dat ik echt wat aan mijn conditie moet doen en ervoor moet zorgen dat mijn sportiviteit terugkomt, want ik vrees dat ik Youri kwijtraak. Dat hij me niet meer wil als ik wat steviger en onsportiever ben. Ik moet er niet aan denken dat hij me verlaat. Voor mijn gevoel kan ik dan helemaal op nieuw beginnen. Die gedachte maakt me onrustig en verdrietig en dat eet ik weg. En nee, dat doe ik niet met een zak wortels en een komkommer, nee. Youri weet helemaal niet dat ik hiermee worstel. Ik durf het hem niet te vertellen, bang dat hij dan helemaal hard van me wegrent. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen en hoop steeds maar dat ik op een dag gewoon weer zin krijg om te sporten en me fit te voelen. Tot die dag er is, modder ik maar een beetje aan. Het is niet anders. Of wel? Wie kan mij zeggen wat ik moet doen?”

13 reacties

Clarissa -

Ik vind het dubbel. Ik vind het niet leuk voor je dat hij naar Fit hield loert en jou onzeker maakt maar eerlijk is eerlijk jij hebt je anders voorgedaan dan je in werkelijkheid was. Fysiek bedoel ik. Jouw vriend was ws echt op zoek naar een leuk lief meisje die fysiek getraind was en ook zo bleef. Hij zou van je moeten houden , al heb je een maatje meer gekregen intussen en ws doet hij dat ook maar is het uiterlijk toch belangrijk(er) voor hem. Ik vermoed dat jullie beide erg jong zijn. En tegenwoordig lijkt uiterlijk ( mede door Social media) belangrijker dan innerlijk zo lijkt. Ik zou eerlijk tegen hem zijn en vertellen dat je niet meer zo vaak naar de sportschool gaat omdat je het te druk hebt. Misschien kun je het meteen over een taakverdeling in het huishouden hebben. Als hij ook wat of meer van jullie gezamenlijke huishouden op zich neemt kunnen jullie samen meer sporten. Wees niet te bang om hem te verliezen, je bent nu wat dikker omdat je geen tijd en of zin meer hebt om intensief te trainen, maar zou hij ook zo tegen je praten als je aan komt in kilo”s bij een zwangerschap? Praat met hem, het is niet gezond en tevens niet goed voor je zelfbeeld als je zo stresst over zijn opmerkingen en insinuaties. Kop op!

Joris -

Suiker is toch een koolhydraat?

Joris -

Hey Angelique, heb je ook een samenvatting?

Angelique -

Hallo Cindy,
Allereerst wil ik zeggen dat je vooral jezelf moet blijven ongeacht wat een ander zegt of denkt. Maar ik zou het wel bespreekbaar maken. In principe is het zo dat hij jouw heeft leren kennen als een sportieve meid elke dag naar de sportschool ging. Een gezamenlijke interesse! I Dit zou zijn gedachten geweest kunnen zijn toen hij jouw leerde kennen
” wat leuk! Iemand die een gezonde levensstijl heeft. En ze is ook nog eens spontaan, lief en mooi. Dit is waarschijnlijk ook het gene hoe hij zijn partner zou willen zien. De partner waar hij zijn leven mee zou willen delen. En het moment dat jullie als partners zijn gaan leven ga je elkaar ook beter leren kennen. Je durft steeds meer jezelf te zijn want je gaat ervan uit dat je partner onvoorwaardelijk van je houdt. Met of zonder sixpack! Dat zou ook zo moeten zijn! Maar dit is helaas niet realistisch. Het gaat fout op het moment dat wanneer jij als persoon er alles aan gaat doen om maar leuk gevonden te worden. We gaan sporten, letten op onze voeding, huishouden, werken, sex, kinderen noem maar op. Dit is alles wat ik hier opnoem zijn dingen die een man in een vrouw zoekt. Maar als we eerlijk zijn van begin dat man en vrouw elkaar ontmoeten. En daar bedoel ik mee dat we ons laten zien hoe we echt zijn. Hoe we ons echt voelen en wat de dingen in het leven voor je betekenen. Je dromen, hoe je dag er uit ziet, wat voor werk je doet, wat je hobby’s echt zijn en vooral waar je van houdt. En waar je niet van houdt. Als partners zou je elkaar moeten aanvullen. Mijn tip is dan ook: Ga voor jezelf na wat jij graag wil in het leven. Je hoeft bv niet elke dag in een sportschool door te brengen. Vertel hem dat eerlijk! En dan zul je vanzelf ontdekken of jullie bij elkaar horen of niet. Ja! Ik weet het. Dit is moeilijk zoals je al aan geeft. Dan moet ik weer opnieuw beginnen. Ja…dat klopt! Maar je kunt het ook anders zien. ” Ik begin opnieuw maar nu zoals ik ben en wil zijn”! Cindy, ik hoop met heel mijn hart dat jij gelukkig wordt. Want als jij gelukkig bent is je partner dat ook!

L. -

Wat vervelend voor je!!!
Ik denk dat ik zou zeggen tegen je vriend, dat je je onzeker voelt door een aantal van zijn opmerkingen. En dat je het idee hebt, dat als je niet een strakke fitgirl bent, dat hij dan bij je weg zal gaan.
Kijken hoe hij daarop reageert. Als hij zegt dat het klopt, dan zou ik hem toch echt laten gaan maar misschien zegt hij wel dat het niet zo bedoeld was o.i.d! Succes…..

FRAUKJE -

Echte liefde gaat verder dan een maatje meer of minder en hoe zal dit uiteindelijk verder moeten als er kinderen in het spel zijn?
Dan is er nog minder tijd voor de sportschool of een gezonde lifestyle die continue door gaat.
Vindt het heel erg kortzichtig hoe je vriend hier naar kijkt, houd hij van jou en wie jij bent of het lichaam dat je had? Ook de opmerkingen die hij maakt zouden naar mijn mening minder bot mogen zijn.

Ben zelf ook erg veel aangekomen sinds ik gestopt ben met roken (corona, overlijden vader) en mijn vriend houdt nog steeds van me hij accepteert mij ook met een maatje meer.
Natuurlijk vindt hij mij aantrekkelijker als ik slanker zou zijn, maar het is geen eis of belediging.

Ben nu bezig zelf af te vallen en weer naar de sportschool te gaan, niet voor een ander maar omdat ik mij zelf onzeker voel over mijn lichaam.
Aan het eind van de dag is dat ook iets dat belangrijker is, dat je zelf tevreden bent met wie je bent. Of dat een maatje meer of minder hoort niks uit te maken (zolang het maar gezond blijft)
Als andere dat niet kunnen accepteren zijn die mensen jouw niet waard.

Eric -

Voel me toch geroepen om hier op te reageren. Al die reacties hierboven… praat gewoon wél met hem! Welke gast heeft nou een vriendin die vervolgens niet wil horen wat er in de mind van z’n vriendin om gaat. Jouw problemen zijn toch ook júllie problemen in een lange relatie; zeker deze praktische. Anders ga je allebei een ander spoor op welke in jouw geval gedreven wordt door onzekerheid en dat is nog altijd wel het MINST aantrekkelijk aan een vrouw. Je klinkt alsof je er redelijk gerust in bent dat je het zo wil doen, dus doe dat. Maar; own het wel! Dat vinden mannen pas echt interessant en als hij dat niet wil weet je waar je aan toe bent. Succes

Ans -

Zoek een leuke kerel die je accepteerde zo je bent. Dat geeft je zoveel meer geluk. Ik spreek uit ervaring.

Tan -

1. Wat zou je zelf willen? Wees eerlijk naar jezelf.
2. Praat met je vriend. Geef daarbij aan dat je door zijn opmerkingen en gedrag onzeker en gekwetst wordt. Wees open en eerlijk tegen je vriend; ook over je eetbuien. Als hij wegloopt heeft het niet aan jou gelegen. Je kan het ook uitstellen, maar dat maakt de hele situatie alleen maar erger.
Dus: pak de koe bij zijn horens! Problemen zijn er om opgelost te worden.

Fenny -

Wat is er zo leuk aan Youri dat je dit allemaal voor hem over hebt? Zou het heel erg zijn als hij je verlaat? Of zou het een opluchting kunnen zijn?

Joris -

Een vrouw met een sixpack; persoonlijk moet ik er niet aan denken. Liever een klein beetje vet. Zoals voor alles geldt: met mate.

Wendy -

Praat erover! Straks gaat hij nog bij je weg omdat je niks gezegd hebt over je gevoel hierover. Mogelijk komen jullie samen tot een leuk compromis. Als mijn partner een opmerking maakt over mijn uiterlijk dan vraag ik hem meteen ‘recht voor zn raap’ of hij er een probleem mee heeft. Zo ja, dan praten we erover. Zo nee, dan weet hij meteen dat hij het niet nog eens hoeft te benoemen. Selfcare en selfrespect moeten bovenaan je prio-lijstje staan!! Love♡

Josefien -

Wegwezen…hij was er zelf bij. Als alleen uiterlijk telt. Ik heb het zelf meegemaakt alleen nu ook met kinderen, altijd commentaar. Als ik slank was moest ik gezellig meedoen maar als ik daardoor weer dikker was kreeg ik ook commentaar. Nooit goed… hij heeft gekozen voor jong grietje dat nu ook nog tijd heeft voor elke dag sporten…

Reageer ook