fb
Damespraatjes Damespraatjes

Charlotte leest Zwijgrecht van Loes den Hollander

In welke mate wordt het leven bepaald door je lot? Op sommige vragen kun je soms maar beter geen antwoord krijgen. Loes den Hollander-fan Charlotte Koopman las voor ons Zwijgrecht, de nieuwste thriller van den Hollander. Hier haar recensie.

Cathelijne Wolf en Viola Bouvrie wonen hun hele leven in hetzelfde dorp en zijn sinds hun jeugd met elkaar bevriend. Ze ontmoeten Amy Patijn ontmoeten en al snel ontwikkelt zich een warme en vertrouwelijke relatie tussen de drie vrouwen. Maar ook twijfel en irritatie, al zijn ze daarover minder openhartig. Als de ex van Cathelijne op een dag vermoord wordt aangetroffen, heeft dat zijn weerslag op de onderlinge verhoudingen. Er ontstaat een verkrampte sfeer en het lukt geen van de drie die sfeer te doorbreken. Hoe onvoorwaardelijk is vriendschap? Hoe maakbaar is het leven?

Met Zwijgrecht is Loes den Hollander het opnieuw gelukt om een boek te schrijven dat heerlijk weg leest, bijvoorbeeld met een lekker kopje thee op de bank. Het verhaal is iets complexer dan dat van de meeste literaire thrillers doordat de ik-persoon afwisselend een ander hoofdpersoon is. Hierdoor kostte het een paar hoofdstukken om goed in het verhaal te komen. De stamboom aan het begin van het boek zorgt er gelukkig voor dat je als lezer wel het overzicht houdt.

Fijn zijn ook de korte hoofdstukken, hierdoor blijft het elk hoofdstuk spannend. Het boek neemt je mee in de levens van de personages en verrast je telkens weer met interessante wendingen. Tot en met het einde van het boek blijven er onverwachte dingen gebeuren waardoor het geen moment saai of langdradig wordt. Erg knap ook, hoe Loes den Hollander de drie levens van Amy, Cathelijne en Viola, die in het boek iets ouder worden getypeerd dan ze volgens het verhaal zijn,  met elkaar heeft kunnen verweven! Kortom een heerlijk boek, voor lekker bij de kachel, op vakantie of gewoon zomaar om even te ontspannen.

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Loes-den-Hollander
Loes den Hollander

Loes den Hollander schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid.

Loes den Hollander schreef al eerder columns voor bekende vrouwenbladen. Zij was van 2002 tot 2009 hoofdredacteur van Denkbeeld, een vakblad voor de gezondheidszorg.

Charlotte Koopman

Charlotte is geboren in Amsterdam en woont nu in Rotterdam. Al vanaf haar vijfde houdt Lotte van lezen en verslindt ze boeken. Naast lezen houdt Charlotte ook van hockey, voetbal, koken en reizen.
Lees ook de andere recensies op Damespraatjes

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Mieke Schepens -

Ik zet deze ook op mijn verlanglijstje 🙂

Reageer ook