fb
Damespraatjes Damespraatjes

Canadezen tekenen massaal petitie tegen betalen beveiliging Harry en Meghan: “Wij wensen hen heel veel succes toe”

Waar Harry en Megan het Verenigd Koninkrijk inruilden om rust te vinden, lijkt het erop dat ze dat in Canada nog niet gevonden hebben… De storm rondom hun nieuwe positie en onafhankelijk houdt aan en ook de Canadezen zijn nog niet helemaal  tevreden met de nieuwe situatie.

Niet staan te springen

Justin Trudeau, de Canadese minster-president, maakte eerder bekend dat Canada de kosten voor het beveiligen van Harry en Meghan op zich zal nemen. Dat niet iedereen hier om staat te springen blijkt wel uit een petitie die momenteel in het Noord-Amerikaanse land loopt.

Veel succes

“Harry en Meghan zijn hier van harte welkom, maar laat het vooral duidelijk zijn dat de belastingbetaler niet gedwongen moet worden voor hen te betalen zo lang ze hier wonen. Wij wensen hen heel veel succes toe om financieel onafhankelijk te worden,” aldus Aaron Wudrick, voorzitter van de fiscale conservatieve Canadese belastingfederatie.

80.000 handtekeningen

Wudrick biedt daarom een petitie (die inmiddels al ruim 80.000 keer is ondertekend) aan Trudeau aan, waarin de Canadezen massaal aangeven niet te willen opdraaien voor de kosten van de beveiliging van Harry en Meghan.

Vreselijk

Wij vinden het echt vreselijk voor het jonge gezin… Het eerste jaar met hun zoontje staat in het teken van relletjes, verhuizen en zich nergens welkom voelen. Ik hoop echt dat ze snel een manier vinden waarop ze prettig verder kunnen met hun leven.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook