fb
Damespraatjes Damespraatjes

Cadeautip: Laat een origineel tegeltje bedrukken

‘Zonder geluk vaart niemand wel’ riep mijn oma te pas en te onpas. Als kind begreep ik niet zo goed wat ze daarmee bedoelde. Dat kwam pas toen ik ouder werd. Mijn oma is er al lang niet meer, maar nog vaak denk ik aan haar wijze woorden. Die zouden zo op een tegeltje kunnen. Wat let me?

Want laatst was ik bij een kennis op de koffie en toen ik naar de wc ging, las ik ‘oordeel niet, verwonder slechts’ op een tegeltje. Ik liet ‘m even op me inwerken en vond het een fantastisch mooie spreuk. “Dat zei mijn moeder altijd,” verklaarde ze toen ik ernaar vroeg, ‘en na het overlijden van mijn moeder heb ik iedereen die haar lief had, zo’n tegeltje gegeven.” Ik kreeg kippenvel van haar verhaal. En vond een tegeltje bedrukken wel een heel origineel idee. Hoe vaak schrijf ik grappige uitspraken van kinderen, vrienden en familie niet op in mijn agenda omdat ik zo leuk vind? Heel vaak! Wat is er nou leuker iemand een tegeltje te geven met zijn eigen favoriete uitspraak?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tegeltjes.com (@tegeltjescom)

Tegeltje met foto

Er is altijd wel een gelegenheid dat je een tegeltje cadeau kan doen. Hoe? Je kunt er online eentje uitzoeken. Keuze genoeg! Zelf vind ik die met een Delfts blauw randje het leukste en zelfs dan krijg ik keuzestress want er zijn heel veel verschillende. Helemaal leuk is het tegeltje met foto. Super origineel en heel persoonlijk. Voor welke gelegenheden zijn de tegeltjes leuk?

Geboortetegel

Best een beetje jaloers was ik op de geboortetegel van mijn buurmeisje. Aan de muur van haar meisjeskamer hing ‘ie en ik keek er altijd even naar als  ik bij haar speelde. Wat had ik graag ook een gehad. Er was een tijd dat mensen een geboortetegeltje lieten maken met daarop een schattig wiegje en de gegevens van de baby. Kun je nu ook weer doen! Laat een tegeltje maken bij de geboorte van je neefje, nichtje, petekind of natuurlijk voor je eigen kinderen.

Trouwtegel

Gaat je beste vriendin trouwen? Of krijg je een uitnodiging van een ander gelukkig paar dat het ja-woord aan elkaar gaat geven? Zoek een passende spreuk op en laat ‘m drukken op een tegeltje. Ook kan je, als je zelf trouwt, je getuigen bijvoorbeeld als dank een spreukentegel geven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tegeltjes.com (@tegeltjescom)

Vaderdagtegel

Even geen zin dit jaar om een das, barbecueschort of flesje wijn aan je vader te geven? Verzin dan voor Vaderdag een mooie wijsheid waarmee hij het kan doen en maak er een tegeltje van. Of zoek je allerleukste foto voorzie deze van een pakkende spreuk en laat hem op een tegeltje zetten. Lintje erom en je hebt een super leuk cadeautje.

En ja, inderdaad: verjaardagen, juffen- en meesterdag, afscheid van de kinderopvang…. Voor talloze gelegenheden is er wel wat leuks te verzinnen. Leuke of mooie spreuken die je leest of ziet kun je het beste gelijk opschrijven, zodat je er altijd eentje paraat hebt als je een tegeltje wil laten bedrukken.

Ik heb ‘m!

Als je bij mij naar het toilet gaat, schittert ‘ie aan de muur: het tegeltje met daarop de wijze woorden van mijn oma. En het is vast niet de laatste die ik laat bedrukken…

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Wow, dus jouw oma heeft het spreekwoord ‘zonder geluk vaart niemand wel’ bedacht?

Reageer ook