fb
Damespraatjes Damespraatjes

Cadeau inspiratie: 4 leuke digitale cadeaus voor dames

“Wat wil je graag voor de Kerst?”, vroeg mijn moeder me een aantal weken geleden al. Het standaard antwoord wat ik daar eigenlijk altijd op geef was “Geen idee”. Voor haar niet heel erg handig, hoewel ze er vast dit jaar ook wel weer uitkomt. Ik zat er eens over na te denken hoe irritant ik het zelf eigenlijk vind, als mensen “Geen idee” of “Doe maar wat” zeggen. Ze verkopen dit tenslotte niet in de winkels en het maakt je zoektocht een stuk makkelijker (en vooral korter) als je een doel hebt waar je direct op af kunt gaan. Dit resulteerde er dus in dat ik zelf nog even moest nadenken over wat ik onder de boom ga leggen voor mijzelf (en voor de rest van de familie ‘die het ook allemaal niet weten’). Om jullie te helpen schrijf ik dit artikel. Cadeau inspiratie: 4 leuke digitale cadeaus voor dames. Wellicht te laat voor Kerst, maar er komen ook nog andere feestdagen aan in het nieuwe jaar.

Bol, Bobbobobol punt com

Hoor je het deuntje in gedachten? En zie je ook die kleine bolle Billie voor je? Goed zo! Dan weet je dus meteen waar ik het over heb. Bol is natuurlijk één van de grootste webwinkels in ons kikkerlandje als het aankomt op de verkoop van, nou ja, zeg maar gewoon alles. Een cadeaubon van deze keten is dus altijd erg welkom. Je koopt deze gewoon bij KaartDirect. Mijn moeder koopt vaak e-books met deze cadeaukaart, maar je kunt er natuurlijk alle kanten mee op. Van parfum tot stofzuigers (ja serieus je hebt van die brutale (kuch) mannen die gewoon een stofzuiger onder de boom leggen (of er tegenaan zetten) als cadeau voor de Kerst, zonder dat erom gevraagd is. Misschien voor deze heren een ingepakte rol vuilniszakken en nieuwe stickers voor op de kliko inpakken? Grapje natuurlijk!

Meer gamende vrouwen dan mannen

Believe it or not, maar er zijn meer vrouwen dan mannen die gamen. Althans dat heeft een onderzoek uit 2018 uitgewezen. PayPal heeft toen namelijk 25.000 gamers in 25 landen gevraagd naar hun gamegedrag. Ook Nederland zat hier tussen. Nederlandse vrouwen (44%) gaven toen aan iedere dag te gamen, waar dit bij de mannen 40% was. Wat wel opvallend was is dat vrouwen misschien wel vaker gamen, maar zeker niet langer. Een uurtje is voor de meeste dames wel genoeg, waar de heren vaak drie tot vier uur blijven doorspelen. Grote kans dus dat er in jouw omgeving ook wel vraag is naar een PlayStation kaart, om weer een leuke nieuwe game mee te kunnen kopen. Ben je zelf een fervent gamer, dan kun je deze natuurlijk ook vragen voor je verjaardag, of een andere gelegenheid.

Cursus beleggen

Natuurlijk willen we allemaal op onze oude dag er zo comfortabel mogelijk bij zitten. Hier bedoel ik niet alleen letterlijk in een warm huis mee, maar ook qua financiën. Je kunt hier dan ook niet vroeg genoeg mee beginnen. Beleggen kan hiervoor een goede optie zijn, maar hoe begin je daar eigenlijk mee? Je kunt je altijd laten adviseren door mensen die al beleggen. Zij kunnen je dan een beetje meenemen aan de hand. Echter, je kunt ook een online cursus volgen waarin je alles goed krijgt uitgelegd. Ken je iemand die hier wellicht interesse in heeft, dan kun je dit altijd cadeau doen. Origineel en ook nog eens effectief.

Filmpje pakken op de bank

Leuk hoor een avondje in de bios, maar je moet er wel de deur voor uit. Soms is het ook gewoon lekker om thuis op de bank te zitten in je onesie en te genieten van een goede film. Een digitaal filmcadeau is voor deze situaties natuurlijk ideaal. Je begint de film wanneer je wilt, je pauzeert wanneer je wilt zodat je even kunt plassen (ik zat laatst in de bios bij een film van ruim drie uur, zonder pauze, niet handig) en je hebt de koelkast in de buurt. Voordelen te over dus! Leuk cadeau om te geven (en te krijgen)!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Beeld: mahdi chaghari on Unsplash

Reageer ook