fb
Damespraatjes Damespraatjes

Josefien: “Wat stop ik in de cadeau-envelop op de bruiloft van mijn beste vriendin?”

cadeau-envelop bruiloft

Josefien is uitgenodigd op de bruiloft van haar beste vriendin en is zelfs bruidsmeisje. Hiervoor heeft ze al flinke kosten gemaakt en nu vraagt Senna ook nog om geld als trouwcadeau. Josefien weet niet goed wat ze moet doen en voelt zich er heel ongemakkelijk bij, zeker omdat er nog veel meer kosten bij deze trouwerij komen.

“Senna en haar vriend zijn al jaren verloofd. De grote dag stond eigenlijk in 2020 gepland, maar de pandemie gooide roet in het eten. Hun droombruiloft in Toscane werd voor onbepaalde tijd uitgesteld. Verschrikkelijk voor Senna en haar vriend natuurlijk, maar persoonlijk was ik blij dat ik wat extra tijd had om voor dit weekend te sparen. Al met al loopt het flink in de papieren om te gast te kunnen zijn op haar huwelijk…”

Italiaans landgoed

Het stel zal elkaar het ja-woord geven in Toscane. “Senna en haar vriend hebben allebei een goede baan en kunnen het zich dus veroorloven om te trouwen op een Italiaans landgoed. Het wordt een heerlijk weekend waarin eigenlijk alles geregeld is. Ik krijg een jurk voor tijdens de ceremonie, we slapen in een kamer in het landhuis en al het eten en drinken is gratis. En tóch is het zo dat dit weekend mijn vriend en mij ook heel veel geld gaat kosten.”

Zelf betalen

Ook al zijn de meeste kosten voor het huwelijk gedekt, het blijft een duur weekend voor Josefien. “De vlucht moeten we zelf betalen en ook het vervoer naar het landhuis. Daarnaast moet mijn vriend een smoking én een rokkostuum huren. Ik draag tijdens het trouwen een bruidsmeisjesjurk die is betaald door Senna, maar voor de welkomsborrel en het afscheidsontbijt moet ik wel speciale kleding kopen. Ze willen graag dat alle vrouwen hier lila en gebroken wit dragen. Precies dat heb ik niet in mijn kast hangen en zal ik moeten kopen.”

Geld als cadeau

Josefien heeft zitten rekenen en het is duidelijk dat het geen goedkoop weekend is. “Voor de vele outfits, de vliegtickets, het inchecken van koffers voor al die kleding en het vervoer van en naar de luchthaven zijn we zeker 1200 euro verder. Hier heb ik een jaar lang elke maand 100 euro voor opzij gelegd. Voor mij echt waanzinnig veel geld! En dat is nog niet het enige… Senna en haar vriend vragen namelijk geld als cadeau aan hun gasten.”

Compleet maandsalaris

Op de uitnodiging van het huwelijk stond onderaan een klein envelopje afgedrukt. “Ze willen dit geld gebruiken voor helikoptervlucht en een duikcursus op hun huwelijksreis. Ik gun ze dat natuurlijk enorm en wil graag een bijdrage leveren, maar dit hele huwelijk heeft mij al een compleet maandsalaris gekost. Ik kan het me echt niet veroorloven om ook nog 100 euro in die envelop te stoppen.”

Wat moet ik doen?

Josefien voelt zich heel rot over de hele situatie en twijfelt over wat ze moet doen. “Ik ben heel benieuwd hoeveel geld andere mensen in een envelopje stoppen. Enerzijds krijgen we heel veel (eten, drinken, accommodatie, een jurk), anderzijds kost het mij ook bakken met geld. Kan ik het maken om minder dan 50 euro in de envelop te stoppen?”

Josefien hoort graag hoe andere vrouwen hiermee om zouden gaan.

Foto door Antoni Shkraba via Pexels

Dit artikel verscheen eerder op Damespraatjes.

De 51-jarige Monique is zwanger van haar tweede kind: “Er is een grote kans dat het gehandicapt is”

51-zwanger

Ik ben 26 jaar en zwanger van mijn tweede kind. Tegenwoordig wordt dat als vrij jong gezien en zo ervaar ik het zelf ook. Jong zwanger en moeder zijn vind ik heerlijk, vooral omdat het risico op afwijkingen veel kleiner is en ook het zwanger worden zelf erg makkelijk ging. Maar het kan ook anders, namelijk op latere leeftijd moeder worden. Zo sprak ik de 51-jarige Monique, die momenteel 36 weken zwanger is van haar tweede kind…. VERDER LEZEN

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Joris -

Kan goed, hoor, Fiene. Het is namelijk al eerder gepubliceerd. Er hebben 33 mensen de moeite genomen te reageren en gehoor gegeven aan de oproep te reageren… Zie https://web.archive.org/web/20230521004531/https://damespraatjes.nl/hoeveel-geld-stop-ik-in-de-cadeau-envelop-op-de-bruiloft/

Fiene -

Dit komt mij ook bekend voor

Joris -

Goh, Josefien, is dit het tweede of derde huwelijk van je vriendin waar een identieke toestand is?

Reageer ook