fb
Damespraatjes Damespraatjes

Budgetvriendelijke kerstcadeau-ideeën voor het hele gezin

De herfst moet nog beginnen, maar zo langzaamaan ga ik al nadenken over de kerstcadeaus. We kunnen natuurlijk ieder jaar een boek en een paar geitenwollen sokken aan elkaar geven, maar dat wordt op een gegeven moment wel een beetje saai. En om nou als een kip zonder kop maar alles te kopen wat je tegenkomt, is ook geen goed idee. Dit kan namelijk een flinke hap uit je portemonnee nemen. Om deze reden maakte ik een lijstje met budgetvriendelijke kerscadeau-ideeen voor het hele gezin. 

Voor de allerkleinsten

Wat geef je nou aan een (pasgeboren) baby? Hij of zij is toch nog niet bezig met de dingen om hem/haar heen. Toch is het wel leuk als er iets onder de boom ligt voor de allerkleinste spruit binnen het gezin. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd boek, een bestek-setje of (mijn persoonlijke favoriet) een eerste kerstbal. Ook leuk om in de daarop volgende jaren het kind zelf een kerstbal uit te laten zoeken en alles mee te geven als hij/zij de deur uit gaat. Natuurlijk bewaar je ze op een veilige manier in een speciale kerstballenbox.

Mannen soms wat lastiger

Nee, ik wil hiermee niet zeggen dat mannen an sich soms wat lastiger zijn, maar meer dat het kerstcadeaus shoppen soms wat lastiger is. Althans, dat is de ervaring die ikzelf heb met de mannen om mij heen. Natuurlijk is er meer dan genoeg te vinden, zeker online (wel zo handig). Zoek op kerstcadeau man en je komt meteen de allerleukste cadeau ideeën tegen. Denk aan een gepersonaliseerde sleutelhanger, een borrelplank of een echte leren schort voor bij de winterbarbecue. Zeker van deze laatste optie kun je natuurlijk zelf ook genieten. Win-win!

Voor de iets oudere kids

Een teddy-rugzak om mee te nemen naar school, een voetbal met naam, of een mooie paraplu voor tegen de regen, ook voor kids is er genoeg te vinden. Vraag eventueel aan het betreffende kind om een verlanglijstje te maken zodat je eventueel rekening kunt houden met de wensen die er zijn. Je kunt hier overigens altijd bij helpen door een budget aan te geven. Zo weet je zeker dat je voor iedereen zo ongeveer hetzelfde bedrag uitgeeft tijdens het doen van de kerstinkopen. Laat je kind(eren) overigens ook meedenken over de cadeaus voor de andere gezinsleden. Zo leren ze hoe ze dit uiteindelijk zelfstandig kunnen regelen, wat handig is voor in de toekomst.

Vrouwen toch vaak het makkelijkste

Een cadeau voor een vrouw is vaak een stuk sneller uitgezocht. Een waterfles is bijvoorbeeld zo’n cadeau waar iemand een hele tijd mee vooruit kan. Lekker dat je deze gewoon steeds opnieuw kunt vullen zodat je niet meer afhankelijk bent van een pet-fles. Ook chocolade (in allerlei soorten, vormen en maten) is natuurlijk altijd een goed cadeau om te geven, evenals een tote bag waarin de boodschappen kunnen worden gestopt. Deze vouw je gemakkelijk op zodat hij bijvoorbeeld in een handtas past. Wat ook altijd in de smaak valt is een lekkere parfum of welness-set. Eventjes een momentje voor jezelf is zo nu en dan best hard nodig namelijk.

Wat geef jij graag voor Kerst? Laat hier hieronder weten in de comments. Vinden we leuk!

Afbeelding: Pexels – Nicole Michalou

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook