fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bruidsjurk kopen: 5 belangrijke tips!

Bruidsjurk kopen

Het is al weer ruim vier jaar geleden dat ik een bruidsjurk kopen mocht. Ik vond het onwijs leuk, maar ook ongelofelijk spannend. Het is dé jurk waar je die dag in mag stralen, maar ook de jurk waar je je fijn en op je mooist in wilt voelen. ‘Als jij je er maar goed in voelt’, zei een vriendin nog. Maar ja: hoe weet je nou maanden van te voren waar je je op de grote dag geweldig in voelt? Dat kun je natuurlijk nooit honderd procent zeker weten, maar er zijn wel manieren om de kans op de perfecte jurk zo groot mogelijk te maken. Benieuwd naar onze tips voor een bruidsjurk kopen? Lees mee! 

Begin op tijd met zoeken

Met het plannen van jullie bruiloft begin je het liefst zo vroeg mogelijk. Populaire trouwlocaties zijn soms wel twee jaar van te voren geboekt, bekende wedding planners en fotografen hebben volle agenda en ook voor het vinden van dé jurk, heb je vaak de tijd nodig. Heb je bijvoorbeeld een van de beeldige Pronovias bruidsjurken op het oog? Houd dan rekening met een levertijd van drie tot vijf maanden. Dan moet de jurk nog vermaakt worden, zodat hij voor jou precies op maat valt. Bij de meeste bruidsmode winkels adviseren ze dan ook om 9 tot 12 maanden vóór de grote dag je jurk te kopen. Wel zo relaxt!

Pinterest en Instagram

Inspiratie opdoen op Pinterest en Instagram is heerlijk! Ik kon eindeloos naar de mooiste bloemen en perfect gedekte tafels kijken. Wel is het goed om je bij de jurken te beseffen dat ze op Instagram en Pinterest vaak worden gedragen door modellen en influencers. De foto’s zijn flink bewerkt en kunnen daardoor een vertekend beeld geven. Kijk dus niet te veel naar die foto’s, maar laat je vooral in de bruidsmode winkel inspireren. De verkoopmedewerkers kunnen je goed adviseren en weten wat past bij jouw lichaam.

Jouw maat

Veel dames willen zo strak mogelijk in hun bruidsjurk zitten. Het is altijd goed om gezond te eten en voldoende te bewegen, dus dat zeker doen! Maar leg jezelf geen streng dieet op om in die net iets kleinere jurk te passen. Koop de trouwjurk in de juiste maat. Val je dan toch wat af? Dan kan hij altijd wat ingenomen worden. Een jurk groter maken is een stuk lastiger en kan soms helemaal niet. Heb je een maatje meer? Ga dan passen bij winkels die merken met een plussize lijn verkopen, zoals bijvoorbeeld de Modeca bruidsjurken.

Wie neem je mee

Bij het passen van je bruidsjurk, is het gezellig en fijn om een paar dierbare mensen mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan je moeder, beste vriend of vriendin, zussen, schoonmoeder of schoonzussen. Bij de meeste winkel adviseren ze om niet meer dan vijf, maar nog liever drie mensen mee te nemen. Hoe meer mensen, hoe gezelliger. Maar ook; hoe meer mensen, hoe meer meningen. Kies dus écht alleen de mensen die heel dichtbij je staan. Zo is er meer tijd en ruimte voor jouw eigen inbreng. En die is en blijft het belangrijkste 😉

Budget

Nu een wat minder romantisch punt: het budget. Zorg dat deze helder is voordat je ook maar online naar bruidsjurken gaat kijken. Het is heel jammer als je verliefd wordt op een jurk die te duur is. Bij een kleine overschrijding van het budget kom je er vaak nog wel uit. Je kunt altijd een beetje besparen op de accessoires, schoenen, bloemen, enzovoorts. Maar een overschrijding van duizenden euro’s is budgetair vaak niet op te lossen. Zeg dus voor je afspraak wat je budget is. De bruidswinkel medewerker zal dan alleen jurken laten zien die je ook daadwerkelijk kunt kopen.

Afbeelding: Thomas AE via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook