fb
Damespraatjes Damespraatjes

Broeken die je niet hoeft te strijken: dit zijn onze favoriete modellen

Strijken, mijn hobby is het niet (en ik doe het dus ook echt nooit). De overhemden van mijn (aanstaande) man hang ik altijd nat op en dan is er geen kreukel meer te bekennen. Ik weet nog goed dat mijn oma vroeger altijd in de winkels kleding tussen haar vingers pakte, er even in kneep en dan keek of er kreukels achterbleven. Ik vond dat altijd een beetje maf, maar ik kan het me dus nog steeds herinneren. En ja okay, een overhemd dat op een propje heeft gelegen ziet er natuurlijk niet uit als je het aantrekt. Mocht er wel een keertje een kreuk tussendoor glippen dan heb ik een kledingstomer om dit weg te krijgen. De andere dames hier op de redactie hebben wel een strijkplank- en bout en gebruiken ze ook nog eens regelmatig. Dit kost natuurlijk tijd en dat kunnen we op een leukere manier besteden. Broeken die je niet hoeft te strijken: dit zijn onze favoriete modellen.

Travelstof: comfortabel en kreukloos

Studio Anneloes is een Nederlands dameskledingmerk dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Men biedt een uitgebreid assortiment van trendy en basic items. Alle items worden in de eigen studio ontworpen, met veel aandacht voor de pasvorm. Comfortabele kleding waarin iedereen zich prettig voelt, dat is het streven. Kleding voor échte vrouwen met daarbij horende vormen dus. Bijna 90% van de kleding wordt gemaakt van Travelstof, een Italiaans materiaal dat heerlijk zit, gemakkelijk mooi te houden is én (en daarom zijn we zo’n groot fan) niet kreukt! Travelstof is een uniek materiaal met een samenstelling van echte Lycra (dit zijn synthetische vezels die tot zes keer in de lengte kunnen rekken, hierna weer kunnen terugvormen én hun vorm behouden) en polyamide. De stof oogt chic en kan jaren mee!

Cambio broeken

En dan heb je de Cambio broeken, waar we allemaal helemaal verliefd op zijn! Het is een Duits merk dat is opgericht in 1987. Ze specialiseren zich in het ontwerpen van damesbroeken van hoge kwaliteit en geschikt voor iedere pasvorm. Het duurzaam, innovatief en milieuvriendelijk produceren staat hierbij bovenaan de prioriteitenlijst. De broeken zijn niet alleen erg modern en kleurrijk, maar ook nog eens makkelijk te onderhouden. En, strijken hoeft dus eigenlijk niet! Cambio heeft o.a. jeans, leatherlook-, flair- en pantalonbroeken. Een uitgebreide collectie welke je zowel zakelijk als casual kunt inzetten dus.

Tips voor mensen die niet willen strijken

Ik kan het natuurlijk niet laten om toch een aantal tips op een rijtje te zetten voor mensen die niet willen strijken, maar ook niet met kreukels rond willen lopen:

-Föhn: de hitte van een föhn helpt perfect om kreukels uit je kleding te krijgen. Deze truc werkt het beste als het kledingstuk nog een beetje vochtig is. Houd wel vijf tot tien centimeter afstand.
-Stijltang: ik hoor je denken “euhhm”, maar ook met een stijltang krijg je je kleding glad (bijvoorbeeld broekspijpen of mouwen). Zet hem in ieder geval niet op de heetste stand.
-Tennisbal: stop een tennisbal in de wasmachine of droger. Haal wel het wasgoed altijd meteen uit het apparaat als deze klaar is, anders komen de kreukels weer terug.
-Badkamer: hang de kleding die je wilt aantrekken in de badkamer. De hete stoom van het douchen zorgt ervoor dat een groot gedeelte van de kreukels zal verdwijnen. Overigens, stoom van de waterkoker werkt op dezelfde manier, maar dat gaat een stuk minder gemakkelijk.
-Strijkspray: er bestaat speciale strijkspray. Je sprayt het op je kleding, laat het even intrekken en daarna zijn er geen kreukels meer te zien. Kind kan de de was, euh, strijk doen!

Tip! Check wel altijd het waslabel van je kledingstuk!

Strijk jij wel eens? En zo ja, wat strijk je dan precies? En wat echt niet? We lezen ook graag wat jouw tips zijn met betrekking tot strijkvrije broeken en andere kleding. 

Afbeelding: Pexels – cottonbro studio 

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook