fb
Damespraatjes Damespraatjes

Brief van school laat zien waarom er bij kinderen niet zomaar naar hun BMI gekeken moet worden

Woest, was Mark Sideaway toen hij een brief van de school van zijn 5-jarige zoontje ontving. Het jochie was die week bij de schooldokter geweest en hier hebben ze hem opgemeten en gewogen. Op basis van deze gegevens is vervolgens de Body Mass Index (BMI) van de jongen berekend en geconcludeerd dat hij te zwaar is. 

Te zwaar

In de brief werd niet alleen verteld dat het vijfjarige jongentje te zwaar is, maar ook nog eens dat hij een grotere kans heeft om als volwassene ook te zwaar te zijn. Wat het verhaal heel bijzonder maakt, is dat je op foto’s van de jongen duidelijk kunt zien dat hij een gezond gewicht heeft. BMI houdt geen rekening met iemands spiermassa (wat zwaarder is dan vetmassa), waardoor iemand op papier te zwaar kan lijken zonder dat in werkelijkheid te zijn.

2
3

BMI geeft een indicatie, maar is zeker iets waaruit je niet zomaar kunt concluderen of iemand een gezond gewicht heeft of niet. En al helemaal niet bij kinderen. Het is voor ouders vreselijk moeilijk om een kind elke dag gezond te voeden, dan is het minste wat een schooldokter kan doen daadwerkelijk naar het kind kijken voordat er een conclusie getrokken wordt.

Hoe denk jij hierover?

Hoe denken jullie hierover? Vinden jullie het goed dat er naar het BMI van kinderen wordt gekeken of moet er een nieuwe manier komen om te bepalen of een kind een gezond gewicht heeft of niet? We zijn heel benieuwd naar jullie mening! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

bron: 22words

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook