fb
Damespraatjes Damespraatjes

Brief aan de Koningin van Patrick Kurpershoek

Majesteit,

Ik schrijf u deze brief omdat ik optimistisch ben over de toekomst van de samenleving waarvan u de koningin wordt.  Dat is wellicht een verassende opening. Hoe vaak niet wordt ons hart vooral beroerd door de zaken die naar ons idee niet goed gaan? Slecht nieuws is nieuws; goed nieuws is geen nieuws. De wankelende  euro, de kwakkelende huizenmarkt, de falende integratie, het smeltende poolijs, etc.  Daar maken we ons druk om.

Maar er is meer, majesteit.  Nederland is volgens de Unesco beste het land voor een kind om in op te groeien. Kan een land een groter compliment krijgen? Zo zijn er allerlei lijstjes op het gebied van welvaart en welzijn waarop ons land in de absolute top scoort. Weg met die somberheid dus. En kijkt u eens naar de positie van de Nederlandse vrouw.  Nog niet zo heel lang geleden was, zoals men wel eens gekscherend opmerkte, het enige recht van de vrouw alhier het aanrecht en waren de vrouwen nog meer dan de mannen gevangen in een keurslijf van ‘hoe het hoort’. Kijkt u eens om u heen en u ziet  de Nederlandse vrouw leven in vrijheid, vrij om te werken, vrij om haar eigen partner te kiezen, vrij om de wereld rond te reizen, vrij om haar eigen opvattingen te bepalen. Richt uw oog op de welvaart en de homo-emancipatie. Staat u er even bij stil dat  we in een van de meest veilige landen ter wereld leven.  Ik schrijf u deze brief omdat ik optimistisch ben en omdat we te vaak vooral letten op de zaken die niet goed gaan. We somberen te veel.  Ik zou graag zien dat u als de koningin van Nederland een hoopgevende inspiratie bent voor de naar pessimisme neigende Nederlander.

Zou u mij dat willen beloven?

Hoogachtend,

Patrick Kurpershoek

Deze brief is geschreven door Patrick Kurpershoek in het kader van de schrijfwedstrijd Brief aan de Koningin op damespraatjes.nl. Je kunt je stem uitbrengen op deze brief in het formuliertje hieronder.

[formidable id=67]

Terug naar de andere brieven

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

 

Reageer ook