fb
Damespraatjes Damespraatjes

Brede kuiten? Dan kun je deze mooie laarzen gewoon kopen!

hoge laarzen

Als ik ergens niet gelukkig van wordt, dan is het van zere voeten. En met maat 41, soms 42 en wat brede voeten is het niet eenvoudig om laarzen te kopen. Terwijl ik dat wel wil! Speurend op het internet ben ik laarzen tegengekomen die rekeninghouden met mijn fietskuiten en brede voeten. Ideaal.

Vriendinnen die schoenen kopen waarop ze niet kunnen lopen, heb ik nooit begrepen. “’T zijn zitschoenen, vooral niet op lopen, maar gewoon zitten en mooi zijn,” verklaarden ze de onmogelijke shoes. Hilarisch! Niks voor mij. Ik wil lekker kunnen lopen, uren bij een concert staan springen zonder dat ik de volgende dag niet meer kan lopen. Met het oog op wat koelere dagen zocht ik naar brede schacht laarzen. Probleem is dat ik regelmatig de rits niet dichtkrijg omdat mijn fietsballonkuiten er klem in zitten, of dat ze te smal voor mijn voeten zijn.

Brede schacht laarzen

Als je hetzelfde probleem hebt, moet je op zoek naar brede schacht laarzen. Het goede nieuws is: die zijn er! Waar moet je verder op letten als je stoere boots wilt kopen? Logisch dat je voor het uiterlijk gaat, maar ze moeten ook lekker zitten. Zelfs als je er uren op loopt.

Check als je laarzen past of de stiksels en naden niet irriteren. Een naad die in je voet prikt, of een stiksel dat continu schuurt is niet prettig. Je moet nergens last van hebben. Voel niet alleen of de laarzen passen als je zit, maar loop een stukje. Heb je gelijk al last van een stiksel of naad, koop ze niet en laat je niet wijsmaken dat ‘dat nog wel uitloopt’. Grote kans dat dat niet gebeurt.

Knellen ze nergens?

Heb je een laars gevonden die prettig zit? Tippel dan even heen en weer. Wikkel je voet goed af en let er vooral op dat de brede schacht laars lekker zit op je kuit. Knelt het nergens? Geen randje in je knieholte? Dan zit de laars goed.

Oke, je hebt laarzen gevonden die passen. Die niet knellen om je kuiten en laarzen waarin je met je tenen kan wiebelen en je voeten lekker zitten. Hoewel je natuurlijk gelijk de hele dag op je nieuwe patta’s wilt lopen, is dat niet heel verstandig. Je brede schacht laarzen kun je het beste even inlopen. Bijvoorbeeld ’s avonds, gewoon een paar uurtjes je nieuwe laarzen aan. Trek iets dikkere sokken aan zodat de laars naar je voet gaat staan.

Beetje oprekken kan best

Maar wat nou als je eindelijk die brede schacht laarzen van je dromen hebt gevonden en ze toch, na al het inlopen met dikke sokken, net even te strak zitten. Geen paniek. Met ontstemmingsalcohol gemengd met water kun je ze oprekken. Deze mix zorgt ervoor dat de vezels van de laarzen worden opgerekt. Met in de mix gedrenkt doekje wrijf je de binnenkant van je laarzen in. Dit doe je een keer in de week, niet vaker. Herhaal het inwrijven tot je laarzen lekker zitten.

Iets dikkere kuiten

Want comfortabele laarzen, dat is waar de brede schacht voor is bedoeld. Als je wat dikkere kuiten hebt en verkeerd schoeisel draagt, heeft dat invloed op onder meer je houding. Je kunt rugklachten krijgen maar ook van je heupen en knieën. Wie wat vollere kuiten heeft, moet meer moeite doen om de perfect laars te vinden. Brede schacht laarzen zijn dan perfect. Door die brede schacht zijn de kuiten minder strak gespannen en is er meer ruimte. Een ander voordeel is dat je de laarzen makkelijk kunt aantrekken.

Hoewel ik nog lang niet toe ben aan warme laarzen met dikke sokken, ben ik wel blij dat ik ze vast in huis heb. Mocht het weer omslaan of ik zin hebben om mijn boots te dragen, dan heb ik ze maar vast.

Afbeelding: Arnel Hasanovic via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook