fb
Damespraatjes Damespraatjes

Braziliaanse moeders lijmen strikjes op hun dochters hoofd en de meningen hierover zijn flink verdeeld

Baby’tjes zijn misschien wel de meest onschuldige wezentjes op aarde. Hoewel ze je soms nachtenlang wakker houden en alles onderpoepen, blijven ze lief en heel erg schattig. Zo’n kleintje kan het niet helpen en dat maakt het juist zo mooi. Wat wij ook heel mooi vinden, is dat kleine kindjes nog helemaal niet bezig zijn met hun uiterlijk. Comfort staat voorop bij de kleintjes en als moeder doe je dan ook je best om kleding te kopen die heerlijk zit. Toch zijn er ook moeders die ook het uiterlijk van de kleine heel belangrijk vinden, en dan met name dat de buitenwereld kan zien of het een jongetje of een meisje is. 

Onderscheid maken

We snappen best dat het bij een klein kindje soms lastig te zien is of het een jongetje of een meisje is. Het gebeurt nogal eens dat mensen baby’s die ze niet kennen door elkaar kunnen halen. Vind je dit vervelend? Dan kan je als moeder je meisje wat meer roze en jurkjes aantrekken en bij een jongetje vaker kiezen voor blauw en stoere pakjes. Waar ze dit onderscheiden van meisjes en jongetjes nog een stapje verder nemen, is Brazilië. Hier heeft een Braziliaans merk op ingespeeld door strikjes te maken die je op het hoofd van je dochter kunt lijmen. Het merk heet Girlie Glue en heeft als motto: It’s never too early to be a girly (het is nooit te vroeg om een meisje te zijn).

strikjes

Promovideo

In deze promo video van het product zie je moeders die de hoofdlijm al gebruiken. Een van de moeders zegt in de video: “In de dagelijkse stress heb je geen tijd om goed voor je baby te zorgen en haar mooie roze kleren aan te trekken. Ik kan alleen maar een staartje indoen en een strikje om haar hand doen. Zo lijkt ze net een jongen. Dit product is perfect en het doet geen pijn wanneer ik de lijm op haar smeer.”

Wat vinden jullie van dit product?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook