fb
Damespraatjes Damespraatjes

Boekenfestijn 2011: als persoonlijke groei jouw interesse heeft

monique-van-etten.jpg
Boeken over persoonlijke groei en spiritualiteit bestaan er in alle soorten en maten. Op 19 februari 2011 komen schrijvers en lezers van die boeken bijeen tijdens het Boekenfestijn in Driebergen. Organisator van dit boekenfestijn met verdieping is Monique van Etten, de initiatiefneemster achter de website www.hetboekenfestijn.nl . Ze organiseert vanuit haar hart dit festijn, en wil het daarom graag met de bezoekers beleven. In een lezing die ze zelf geeft op die dag vertelt ze waarom haar drive zo groot is dit initiatief te laten slagen.

Landgoed De Horst in Driebergen is op 19 februari omgetoverd in een oase van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Tientallen coaches, trainers en counselors presenteren dan hun boek, geven een lezing of verzorgen een workshop. Veel prominenten op het gebied van persoonlijke groei hebben hun komst toegezegd, waaronder Petra de Ree (Het APK spel van uitgeverij THEMA), Berry Collewijn (ik ken mijn ikken (tevens van THEMA), Patty Harpenau (auteur van het succesvolle boek ‘Begin!’) Angelique van ’t Riet (Nederlands eerste
flirtcoach).

Het Boekenfestijn 2011 is voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het persoonlijk vlak. Het evenement duurt van 11.00 tot 17.00 uur op zaterdag 19 februari 2011. Toegang tot het boekenfestijn 2011 kost € 12,50 per persoon. Kaarten kunnen online gekocht worden via www.hetboekenfestijn.nl . Op die site is tevens een overzicht te vinden van de coaches, trainers en counselors die een lezing geven, een workshop verzorgen of een stand bemannen.

De achtergrond
Haar wens om een zelfstandige coachingspraktijk te creëren was er al in het laatste jaar dat haar echtgenoot Robert leefde. Ze heeft in, achteraf, zijn laatste levensjaar, gekozen voor een sabbatical year. Gedurende dat jaar hebben ze de tijd genomen om in boek vorm op papier te zetten op welke manier ze wilde gaan werken in haar praktijk. Er zou ruimte komen voor werken en voor de zorg maar zeker ook ruimte om het leven te leven!

Toen Robert toch nog totaal onverwacht overleed aan het einde van haar “rustperiode” stond haar leven eventjes stil. Maar dat duurde maar kort want haar drive om juist nu het boek af te maken en de praktijk leven in te blazen was extra groot geworden. Ze besloot deel twee te schrijven. In deel één stond de theorie die ze toepast. In deel twee beschrijft ze hoe ze dat zelf hebben beleefd. Een heel persoonlijk verhaal dus.

In de afgelopen drie jaar is er veel gebeurd in haar eigen proces, er veranderende voordurend van alles. Inmiddels heeft ze op een verrassende manier vorm aan het geven aan het naar buiten brengen van dat wat ze wil, of misschien zelfs wel moet, uitdragen. Ze ziet het als haar opdracht om dat wat ze van binnen uit weet aan zoveel mogelijk mensen over te dragen.

Daarom is haar eigen praktijk nog steeds belangrijk maar daarvoor is het boekenfestijn nog veel belangrijker geworden. Met dit festijn verbindt ze vele geïnteresseerde en maakt ze het mogelijk kennis en inzichten met elkaar te delen.

www.hetboekenfestijn.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook