fb
Damespraatjes Damespraatjes

Blogwedstrijd “Wild”: de blogs zijn binnen en worden nu gelezen

Wild. Ruw, ongeregeld, extreem, primitief, ongetemd… Wat is de betekenis van het woord ‘wild’ eigenlijk voor jou? In onze nieuwste blogwedstrijd proberen we het mysterie achter dit spannende woord te ontrafelen. Jullie hebben ons daarbij geholpen en we hebben veel mooie blogs ontvangen.

Tot en met 1 september 2016 konden jullie je blog inzenden en aangeven wat de term ‘wild’ voor jullie betekent. Stiekem hebben we al wat blogs gelezen en veel blogs zijn heel persoonlijk en meeslepend. Dat is een goed teken!

Spannend!

Om de spanning alvast wat te verhogen hier een kleine impressie van wat ons zoal is opgevallen bij het vluchtig lezen en administreren van de blogs:

  • Er hebben zowel mannen als vrouwen meegedaan, de verhouding is ongeveer 1 man op de 10 vrouwen.
  • Voorzover wij kunnen zien (niet iedereen heeft zijn leeftijd doorgegeven) loopt de leeftijd van de deelnemers uiteen van 18 tot 58 jaar oud.
  • Zowel ervaren als beginnende schrijvers hebben meegedaan. Een deelneemster gaf aan dat er zelfs een verhaal van haar is verfilmd.
  • Eén van de deelnemers begon met schrijven toen haar kind een aantal jaar geleden overleed.
  • Er hebben zowel mensen uit Nederland als Belgie meegedaan.
  • Eén van de deelnemers geeft aan absoluut niet van Carnaval te houden, dat vonden wij wel grappig om even te vermelden.
  • Hier een paar van de titels: De dag dat ik wild was, Wild geraas (die kwam zelfs 2 keer voor), Wild wokken, Misantropisch speed-daten voor gevorderden, Wilde haren, Wilde moeder en zo waren er nog veel meer titels, waarbij je nieuwsgierig raakt naar de inhoud van de blogs.

De jury gaat lezen

De jury, bestaande uit: Yvette Cramer (Uitgeverij Totemboek), Sandra Blikslager (Damespraatjes) en Karin van Leeuwen (Damespraatjes en De Gooise Pen) zal de verhalen lezen. Daarna zullen de juryleden  bij elkaar kruipen om de tien beste blogs te nomineren. Omstreeks 15 oktober zullen de genomineerde verhalen bekend worden gemaakt. Deze tien verhalen verschijnen in een gratis uit te geven e-book dat Damespraatjes samen met Totemboek zal uitgeven. Na het bekendmaken van de nominaties kan er worden gestemd.

Bedankt voor het meedoen. Wij gaan heerlijk aan de slag met de blogs!

1 reactie

Linda -

Wat leuk om nu al een impressie te krijgen van de inzendingen! Ook ik heb een verhaaltje ingestuurd en kijk met veel enthousiasme uit naar de keuze van de jury 😀 Je zou bijna ‘wild’ worden van de spanning 😉

Reageer ook