fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bitcoin Halving: wat betekent het voor het traden?

Bitcoin-handelaren en investeerders zijn zenuwachtig aan het aftellen naar de bitcoin gebeurtenis van volgende week, die bekend staat als een halvering. Bij de bitcoin-halving wordt het aantal munten dat beloond wordt aan degenen die het bitcoin-netwerk onderhouden, de zogenaamde miners, gehalveerd. Bij deze gebeurtenis weten de analisten precies hoe het de bitcoin-prijs zal beïnvloeden. Technische gegevens en sentiment signalen suggereren dat de bitcoin-prijs snel een grote stijging kan krijgen. Tijd om je hier wat meer over te laten zien!

Wat zeggen experts er over?

Om te zien wat de invloed op de handel is, doen we er verstandig aan om te kijken naar de mening van experts. “De bitcoin halvering is er al over vijf dagen en in de aanloop naar dit evenement zien we veel mensen speculeren over wat er zal gebeuren, of de prijs zal stijgen of dalen, of dat het een non-event zal zijn,” zei Danny Scott, chief executive van de Britse bitcoin en crypto currency exchange CoinCorner. Hij vergelijkt de bitcoin halvering met de opbouw tot New Year’s Eve vieringen. 

Schermafbeelding 2020-05-25 om 12.27.20

Hij waarschuwt mensen om zich niet “te concentreren op de korte termijn prijsbewegingen”. “Er is meestal een grote opbouw tot de nacht zelf, maar het evenement is technisch gezien voorbij zodra het middernachtelijk wordt. Dit is is een vergelijkbare situatie bij de halvering. CoinCorner, samen met vele andere bitcoin beurzen over de hele wereld, heeft een toename van nieuwe gebruikers geregistreerd in de afgelopen maanden. “We hebben in april een stijging van 21% gezien in het aantal inschrijvingen, wat bijdraagt aan de sterke groei van dit jaar tot aan de halvering”. 

Een stijging van de hash rate

Intussen is de hash rate van bitcoin, een maat voor de rekenkracht die op het bitcoin-netwerk is gericht, de afgelopen week naar een nieuwe recordhoogte geklommen. Dit komt omdat de miners proberen zoveel mogelijk bitcoin uit het netwerk te knijpen voor de halvering.

Schermafbeelding 2020-05-25 om 12.27.31

Op 3 Mei bereikte de eendags gemiddelde mining hash ratevan de bitcoin-blockchain 139 exahashes per seconde, dit volgt uit gegevens die door de vaste Glassnode van de blockchain analyse ziijn verzameld. “De hash rate meet hoeveel rekenkracht de computer nodig heeft door het hele netwerk van de bitcoin. Dit stijgt en daalt altijd in reactie op de beloningen van de miners aan het netwerk,” zei Adam Vettese, marktanalist bij eToro. 

Een goede toekomst – zelf investeren in Bitcoin

De bredere bitcoin- en crypto currency-industrie juicht ook de komende bitcoin-halvering toe, in de hoop dat het nieuwe gebruikers en potentiële verkopen met zich meebrengt. “Hoewel we niet weten hoe de komende halvering de prijs van bitcoin zal beïnvloeden, weten we wel dat er investeringen in de institutionele markt worden gedaan en dat meer individuen in bitcoin investeren dan ooit tevoren,” zei Pascal Gauthier, directeur van Ledger, een producent van bitcoin en crypto currency hardware portemonnees. “De crypto-markt blijft stijgen, in een trend die zeer vergelijkbaar is met wat we in 2016 hebben gezien.” Dit duidt er dus zeker op dat de halving een goede invloed heeft op het traden van Bitcoin en andere valuta, al is het natuurlijk altijd even afwachten. 

Schermafbeelding 2020-05-25 om 12.27.49

Zoals het er dus naar uitziet zullen de prijzen gaat stijgen. Dit maakt het op dit moment een ideale kans om ook in te stappen. Wist je dat je zelf helemaal niets hoeft te doen om te beginnen met de handel in Bitcoin en andere munten? Met behulp van een Bitcoin bot zoals Bitcoin Era ben ook jij in staat om deze bijzondere markt te betreden. Een dergelijke bot maakt het nog makkelijker om automatisch te verhandelen, zonder dat je alle koersen hoeft bij te houden. Ideaal voor alle beginnende beleggers!

Reageer ook