fb
Damespraatjes Damespraatjes

Binnenkort het OV in? Zo maak je in minder dan een minuut een mondkapje van een sok!

Goed nieuws op de persconferentie gisteren! We mogen binnenkort weer naar de kapper, het terras en de schoonheidsspecialiste. Ook het OV gaat per 1 juni weer volgens een normale dienstregeling rijden, maar daarbij is wel gesteld dat reizigers dan een mondkapje moeten dragen. Dit omdat de 1,5-meter in alle waarschijnlijkheid moeilijk hanteerbaar zal zijn. 

Niet-medische maskers

Rutte benadrukte dat het gebruik van medische mondmaskers is voorbehouden aan de zorgmedewerkers. Dat betekent dat reizigers op zoek moeten naar niet-medische alternatieven om te gebruiken tijdens een reis met het openbaar vervoer.

Zelf een mondkapje maken

De Vlaamse Safia Aggoune (47) laat in een TikTok video zien hoe je zelf van een sok  een mondmasker kunt maken. Het is in minder dan een minuut gepiept én je kunt er makkelijk een paar maken. Lees onderaan dit artikel wel hoe je op de juiste manier een mondkapje gebruikt!

Wat heb je nodig?

– Katoenen sok in maat 38 tot 42
– Schaar
– Papieren zakdoekje (of een ander filter)

Hoe doe je het?

Bekijk de video van Safia om te zien hoe je heel makkelijk van een sok een mondkapje kunt maken!

Veilig gebruik mondkapje

Let op: om het mondkapje veilig te gebruiken, is het aan te raden om er een filter of een papieren zakdoek in te stoppen. Vervang het filter regelmatig! Was daarnaast goed je handen voor en na het opzetten van het mondkapje. Raak tijdens het dragen het mondkapje en de rest van je gezicht niet aan. Doe je het mondkapje af? Raak dan alleen de ’touwtjes’ achter je oren aan. Was het mondkapje op 70 graden of warmer.

Zou jij zo’n mondkapje gebruiken? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook