fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bijzondere combi: Isabella is non, leeft celibatair én is advocate op de Zuidas

Als ik aan advocaten denk, ben ik vaak geneigd aan de snelle mannen en vrouwen a la Harvey Specter en Jessica Pearson te denken. Maar denk ik echt goed na? Dan realiseer ik mij dat alle advocaten die ik ken, een stuk ‘menselijker’ zijn.  Haha! Ze hebben gezinnen, zijn betrokken ouders en geloven soms ook in God. Een advocaat zoals Harvey Specter heb ik eigenlijk nog nooit ontmoet (en dat is best jammer, want man, wat vind ik dat een heerlijke man!). En ondanks dat ik me realiseer dat advocaten in alle vormen en maten komen, vond ik het verhaal van Isabella Wijnberg toch opvallend.

Officieel ingewijd en celibatair

Isabella Wijnberg is advocate bij een groot kantoor op de Amsterdamse Zuidas. Niet alleen is ze toegewijd aan haar werk, maar ook aan God. Bij Op1 vertelde ze gisteren over haar leven als non en hoe ze dit combineert met haar werk op de Zuidas. Een paar maanden geleden werd ze officieel ingewijd en leeft nu celibatair. Ze draagt een houten kruisje en woont in de pastorie van De Papegaai (in een oude schuilkerk in de Kalverstraat).

Geen ethische bezwaren

“Een non zit traditioneel gezien in een klooster, met vaste gebedstijden. Ik ben toegewijd in het celibaat: ik probeer een eenvoudig leven te leiden en ik probeer beslissingen niet helemaal alleen te maken”, vertelt Wijnberg. Het is voor Wijnberg niet lastig om de twee ‘roepingen’ met elkaar te combineren. Het vooroordeel dat advocaten veel zouden liegen gaat natuurlijk niet op en Wijnberg loopt dan ook niet tegen ethische bezwaren aan. “Clashen doet het niet. Je wint op de feiten. Je haalt het beste voor je cliënt uit een zaak, en daar hoort ook een bepaalde strategie bij.”

Geld weggeven

Omdat Wijnberg in haar gewijd als non heeft beloofd een ‘vreugdevol en steeds armer leven’, geeft ze een deel van haar verdiende geld weg. “Mijn toewijding is niet in tegenspraak met geld verdienen. De vraag is wel: wat doe je er vervolgens mee?”, vertelt ze. Haar uurtarief is overigens niet lager.

Hoe kijk jij hiernaar? 

Wat vind jij van het verhaal van Isabella? Sluit het aan bij jouw beeld van hoe een advocaat eruit ziet en zich gedraagt? Heb jij het gevoel dat jouw beeld ook is beïnvloed door series zoals Suits? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Reageer ook