fb
Damespraatjes Damespraatjes

“Bijna de helft van Nederlandse vakantiehuisjes vol met schimmels, beestjes en poepbacteriën”

Een groot deel van Nederland is heerlijk vakantie aan het vieren! Het is voor veel familie’s het ideale moment om eens lekker een weekje op vakantie te gaan. Zo vertrokken er veel mensen richting de ski-oorden voor een actieve wintersportvakantie, mar ook een grote groep blijft hier in Nederland om te genieten in een gezellig vakantiehuisje. 

Niet schoon genoeg

Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt vandaag dat bijna de helft van de vakantiehuisjes zeer vies zijn. In een onderzoek bij dertig huisjes op verschillende vakantieparken bleek dat veertien huisjes niet schoon genoeg waren. Nu.nl schrijft:

“Onderzoekers troffen vaak poepbacteriën, stof, haren, schimmels, beestjes en vlekken aan op matrassen en muren. Roompot Vakanties, de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland, probeerde publicatie van dit onderzoek tegen te houden, maar werd onlangs door de rechter in het ongelijk gesteld. Bij het onderzoek naar hoe schoon het onderkomen was, werd een uv-lamp gebruikt, die onder meer sporen van urine, bloed en andere lichaamsvloeistoffen zichtbaar maakt. Onder meer douchevloeren, badkuipen, wc-brillen, deurklinken, wastafelkranen en eettafels werden onder de loep genomen. Veertien huisjes bleken niet schoon genoeg. Vooral de muren in de keuken, wc en badkamer waren vies. In bijna de helft van de woningen werd de bacterie E. coli aangetroffen, die ook bekendstaat als de poepbacterie. Ook het aanrecht bleek vaak niet schoon. Slechts in zeven van de dertig huisjes werden op het aanrecht niet te veel bacteriën aangetroffen.”

Roompot herkent zich niet in uitkomst

Op het onderzoek van de consumentenbond wordt verschillend gereageerd. Landal en Center Parcs geven aan de uitkomsten van het onderzoek serieus te nemen en maatregelen te treffen. Roompot herkent zich niet in de uitslag van het onderzoek.

Vier jij momenteel vakantie in een vakantiehuisje? Hoe is het daar met de hygiëne gesteld? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook