fb
Damespraatjes Damespraatjes

Betere orgasmes? Doe het eens tijdens je menstruatie!

Seks hebben als je ongesteld bent, er heerst nog een beetje een taboe op. Uit een onderzoek van Men’s Health blijkt dat driekwart van de mannen wel in zijn voor een vrijpartij in deze periode van de maand. Helaas zien veel vrouwen het niet zitten als ze ongesteld zijn. De belangrijkste reden is dat ze het onhygiënisch vinden (wat het overigens absoluut niet is!). Wie zich daar overheen kan zetten wordt beloond: seks hebben tijdens je menstruatie kan juist tot betere orgasmes leiden! Je lichaam heeft er namelijk veel meer zin in. Een paar tips om er geen bloedbad van te maken.

Zo houd je het netjes:

1. Leg een donkere handdoek op bed voor je met elkaar aan de slag gaat. Zo heb je na afloop geen rode vlekken op je witte lakens en de handdoek kan makkelijk in de was.

2. Gebruik een condoom als je man wel zin heeft in een potje vrijen, maar het graag schoon wilt houden. Zo rol je het bloed makkelijk van zijn grote vriend.

3. Leg een nat washandje of ander doekje op je nachtkastje zodat je jezelf of je partner na afloop meteen kan opfrissen en bepaalde uitschieters kan opruimen.

4. Probeer verschillende standjes uit. Het kan fijn zijn om onderop te liggen in plaats van bovenop te zitten in verband met je menstruatie. Denk aan de klassieke missionaris, maar misschien ook wel de schildpad. Ga op je buik liggen, houd je benen bij elkaar en duw je billen iets omhoog. Je partner kan makkelijk van achter binnen komen. Of doe wat meer ideeën op door even op internet te zoeken. Er valt genoeg te verzinnen!

5. Geen zin in handdoeken en washandjes naast je bed, maar wel zin in seks? Doe het eens onder de douche! Het voorspel is dan helemaal makkelijk: elkaar lekker inzepen en masseren. Het warme water en de stoom werken extra erotiserend en comfortabel. Erna elkaar afdrogen, badjas aan en lekker knuffelen op de bank als naspel. What’s not to like?

Alleen als jij het wilt

De belangrijkste tip: doe het vooral alleen als het goed voelt, niemand verplicht je er hopelijk toe. De ene vrouw is heftiger ongesteld dan de ander en daar horen voor sommige vrouwen ook bepaalde emoties en lichamelijke klachten bij waardoor je echt niet aan seks moet denken. Daar moet je partner ook respect voor hebben. Maar heb je zin in seks en is je enige bezwaar de kliederboel? Ga er gewoon voor. Bloedverlies tijdens je menstruatie is niks om je voor te schamen. Mannen ejaculeren ook en dat geeft ook wel eens een bende. Beiden moet opgeruimd worden,  dus laat dat niet in de weg staan van een fijn intiem moment samen.

Wat denken jullie van seks tijdens je menstruatie? Laat het ons weten in de comments.

Reageer ook