fb
Damespraatjes Damespraatjes

Beter slapen door het plaatsen van horren

Tijdens de zomermaanden heb je volop te maken met vliegen, muggen en andere insecten. Het liefste wil je deze weren uit je huis, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Zeker tijdens de nachtelijke uren wil je het liefste niet gestoord worden door het gezoem en geprik van muggen. Het plaatsen van voldoende horren in de woning kan veel leed wegnemen. Ondanks dat niet alle insecten buiten zullen blijven, heb je toch te maken met significant minder insecten. Geniet van een rustige en stille nachtrust zonder het gezoem van muggen wanneer je de horren op tactische plekken plaatst. Denk bijvoorbeeld aan horren voor alle ramen in de slaapkamers en de toegangsdeur naar buiten. 

De voordelen van het plaatsen van horren

Wanneer je de horren op tactische plaatsen plaats zal je merken dat je veel minder last hebt van muggen en andere insecten. Zorg dat elk raam in de woning is voorzien van een hor zodat insecten niet via die route naar binnen kunnen komen. Ben je bang dat je met het plaatsen van horren niet voldoende kan luchten? Geen zorgen! De horren plaats je eenvoudig in het kozijn zodat je de ramen gerust open kan laten. Ook de horren in een deur zijn eenvoudig te sluiten zonder dat je last hebt van de geplaatste hor. Geniet van een heerlijke nachtrust en vergeet het vangen van muggen en insecten. Met het plaatsen van een hor zorg je ervoor dat insecten op een eenvoudige wijze buiten worden gehouden.

De plaatsing van de horren in huis

Wanneer je de overlast van muggen en insecten wilt beperken is het verstandig om goed na te denken over de plaatsing van de horren. Het heeft namelijk geen zin om slechts één of twee ramen te voorzien van een hor terwijl je de rest van de ramen en deuren ongemoeid laat. Zorg ervoor dat je alle ramen die open kunnen en die je regelmatig open hebt staan voorziet van een horraam of hordeur. Hierdoor werk je op de meest effectieve manier om insecten buiten te houden. Je huis kan je zonder problemen blijven luchten door de ramen tegen elkaar open te zetten. Insecten krijgen door de horren geen schijn van kans en kunnen dus niet via die weg naar binnen vliegen.

Heb je dus genoeg insecten die je nachtrust verstoren?

Stop dan met het vangen van deze dieren en schaf goede horren aan. Wanneer je deze horren op tactische plaatsen ophangt dan zal je zien dat je veel minder last hebt van insecten. Plaats voldoende hordeuren en horramen zodat je je huis goed kan ventileren zonder dat de insecten binnenkomen. Beter slapen was nog nooit zo eenvoudig en prettig, zeker in de zomermaanden wanneer de insectenpopulaties het grootste zijn. Kies voor horren die je eenvoudig kan openen en sluiten of die je eenvoudig in het kozijn kan plaatsen zodat je ze in de winter eventueel kan verwijderen. Mochten de horramen op lastige plekken zitten, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om ze te laten zitten zodat je direct in het vroege voorjaar profijt van de horren hebt.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Snowy Vin via Unsplash

Reageer ook