fb
Damespraatjes Damespraatjes

Layla: “Beste vriend betaalde groot bedrag aan mij terug in kleingeld”

Deze zomer maken Layla en haar beste vriend Milo de reis van hun leven. “We gaan rondreizen door Azië. Niet met een backpack, maar gewoon van hotel naar hotel. De reis zou ik eigenlijk met mijn vriend maken, maar omdat we uit elkaar zijn gegaan heeft mijn beste vriend aangeboden om mee te gaan. Onwijs leuk, zeker ook omdat we allebei 30 worden dit jaar. Een bijzondere reis waar we erg naar uitkijken. Alleen het betalen van de reis is een beetje vreemd verlopen…” 

Steun en toeverlaat

Milo en Layla kennen elkaar van de basisschool. “We hebben altijd contact gehouden en zien elkaar elke week. Zeker nadat mijn relatie strandde, was hij echt mijn steun en toeverlaat. Milo heeft al jaren geen vriend en date vaak met meerdere mannen tegelijkertijd. Ik smul altijd van zijn verhalen en kan niet wachten om hier deze zomer zes weken lang van te mogen genieten.”

Goede hotels

Maanden geleden boekte Layla alle hotels al. “Ik was toen nog met mijn vriend en we vonden het fijn om alles vast te leggen. De reis was hartstikke duur. Alleen al aan hotels waren we 3500 euro kwijt. We verblijven wel in mooie hotels met zwembad en eigen kamer en badkamer. Geen hostels dus. Het is het helemaal waard, maar voor mij wel te duur om in mijn eentje te doen. Toen ik dit tegen Milo vertelde, was ik dan ook blij dat hij aanbood om mee te gaan en de hotels te splitten.”

Contant betalen

De vliegtickets boekten ze allebei zelf en Milo zou Layla de helft van het geld voor de overnachtingen betalen. “Hij werkt in de horeca en krijgt zijn fooien contant uitbetaald. Het verbaasde mij dan ook niet dat hij vroeg of hij die 1.750 euro contant aan mij mocht geven. Ik had het liever op mijn rekening gestort gekregen, maar omdat ik blij ben dat ik überhaupt iemand heb gevonden om mee te gaan, stemde ik in.”

Loodzware zak

Een week later komt Milo met een enorme zak muntjes bij Layla. “‘Wat ga je daar mee doen?’, vroeg ik nog lachend. ‘Jou betalen’, zei hij heel serieus, terwijl hij de loodzware zak met kleingeld op tafel zette. Ik dacht dat hij een grapje maakte, maar hij meende het. ‘Het klopt precies, ik heb het gisteren drie keer nageteld’, zei hij. Ik wist even niet zo goed wat ik moest zeggen.”

Geen zin in ruzie

Layla kiest ervoor toch tegen Milo te zeggen dat ze de zak met geld niet bepaald handig vindt. “Wat moet ik met zo veel munten? Dat is toch onwijs onhandig? Milo vond dat ik niet zo moeilijk moest doen. ‘Geld is geld toch? En als je wil kan je het op je rekening storen bij een automaat. Zijn wel kosten aan verbonden, daarom doe ik dat niet’, legde hij uit. Ik besloot het maar te laten gaan. Geld is inderdaad geld en ik heb geen zin in ruzie. Zeker niet als we ook nog op vakantie moeten samen.”

Gouden tip

Als Milo weg is, zet Layla voor de grap de zak met geld op de weegschaal. “18 kilo aan munten. Ik heb ze nu in een grote pot gedaan en gebruik ze voor de boodschappen, als ik een ijsje ga halen of als fooi in een restaurant. Maar ik ben ook wel benieuwd wat ik er nog meer allemaal mee kan doen. Heeft iemand misschien de gouden tip waar ik mijn muntjes kan inwisselen voor briefjes?”

Afbeelding: Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Joris -

Bij sommige winkels hebben ze bij de kassa een automaat waar je met cash in kunt betalen. Misschien moet je het daar gewoon in storten. Het teveel krijg je dan terug. Als je het zo in briefjes kunt omzetten, is dat al winst.

Martina -

Je kan ook winkeliers/ marktlui e.d. vragen of ze behoefte hebben aan kleingeld. Bij Action en zeeman zag ik onlangs iig nog briefje met oproep hangen. Ze zullen niet het hele bedrag willen hebben maar met kleine beetjes wisselen… of anders idd storten; dan maar een keer betalen (ff kijken naar de regeling van je bank; vlg mij kan ik 4x per jaar “gratis” storten).

Joris -

Tja, ook muntgeld is gewoon een betaalmiddel en jullie hebben geen expliciete afspraak gemaakt over in welke coupures de terugbetaling plaats moest vinden. Kansloos is het wel; drie keer het bedrag natellen heeft meer tijd gekost dan hij in die tijd met werken had kunnen verdienen. Ik had die paar euro voor het storten gewoon gelapt, als ik hem was. Dit is natuurlijk supertriest.

Wel leuk, zo’n vriend die met meerdere mannen tegelijkertijd date. Dan weten ze in elk geval van elkaar. Wel gezellig zo’n groepsdate.

Peer -

Was sympathieker geweest als hij zelf even dat geld gestort heeft. En tip: ga nooit meer met zo’n klaploper op reis. Je verdient beter dan dit.

Sanderien van Mul -

Niet zeiken, gewoon naar een Geldmaat gaan (vaak bij een Gamma te vinden) waar je muntgeld kunt storten. Het kost dan wel 6 euro (en met zoveel kleingeld misschien wel meer), maar dan staat het wel veilig op je rekening. Wel lullig van die Milo dat hij dit zo doet; voor hem gemakkelijk om zijn kleingeld te dumpen en de stortingskosten te besparen. Als hij een beetje fatsoen in z’n donder had, had hij dat aangeboden te betalen (of de helft). In elk geval hééft hij de reis betaald; hoe vaak ik hier wel niet verhalen heb gelezen van mensen die (grote) bedragen hebben voorgeschoten en er nooit een cent van hebben gezien..!

Reageer ook