fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bente’s vriend werd gepakt voor drugssmokkel: “Ik dacht dat hij voor zaken naar de Aruba moest”

Bente ligt te slapen als ze wordt gebeld door een anonieme beller. “Ik neem altijd op, vooral als Berry in het buitenland zit. De tijd maakt niet uit, ik vind het altijd heerlijk om zijn stem te horen.” Slaperig neemt ze de telefoon op. “Maar toen ik hoorde wat Berry vertelde, was ik meteen klaarwakker…”

Verliefd

Tien jaar geleden leerden Bente en Berry elkaar kennen op het voetbalveld. “Hij was de nieuwe voetbaltrainer van mijn zoontje. We gaven elkaar een hand en waren meteen verliefd.” In het begin hielden Bente en Berry hun relatie nog stil, vooral voor het zoontje van Bente. “Zijn vader heeft hij nooit gekend. Daar heeft hij het altijd moeilijk mee gehad. Voordat ik een nieuwe man aan hem zou voorstellen, moest ik eerst zeker weten dat het serieus was.”

Bente en Berry zijn voor elkaar gemaakt. “Hij had geen kinderen, maar had dat altijd graag gewild. Ik had een zoontje en wilde altijd een man zonder kinderen die toch een beetje de vaderrol op zich kon nemen.” Na een half jaar ‘stiekem’ daten, vertelt Bente haar zoontje dat ze een relatie heeft met zijn voetbaltrainer. “Hij vond dit eerst een beetje wennen, maar al snel was het helemaal gezellig. Ik kon er enorm van genieten als ik ze samen een balletje zag trappen in de tuin.”

Werk trekt aan

Berry werkt als aannemer en heeft een groot bedrijf met 20 mannen in dienst. “In de periode dat we elkaar leerden kennen (2008) ging het slecht in de bouw en verdiende hij een stuk minder dan nu. Sinds een paar jaar wordt er weer veel gebouwd en heeft Berry eigenlijk te veel werk. Ook financieel gingen we er rond 2015 echt op vooruit.”

Niet alleen in Nederland doet Berry veel. Ook wordt hij vaak gevraagd voor buitenlandse projecten. “Hij werkt veel samen met een beroemde architect die hotels ontwerpt. Deze man vliegt Berry dan in om mee te denken in de uitvoering van de plannen. Hierdoor zat Berry de afgelopen jaren ook best veel in het buitenland.”

Drugs smokkelen

Zo ook de nacht dat Bente door Berry wakker werd gebeld. “Hij zat op Aruba voor een overleg over een nieuw hotel. Dacht ik…” Berry vertelt Bente aan de telefoon dat hij is opgepakt en vast zit op Aruba.” Aanvankelijk dacht Bente dat het een fout was, maar al snel vertelt Berry hoe het zit. “Hij was niet op Aruba voor een bouwproject, hij was op Aruba voor het smokkelen van drugs. Ze hadden het in de binnenkant van een spijkerbroek genaaid en hij wilde ermee op het vliegtuig naar Nederland stappen. Al op Aruba werd hij gepakt doordat honden de drugs roken.”

Blijven steunen

De reden dat Berry drugs heeft gesmokkeld, zorgt ervoor dat Bente hem graag wil blijven steunen. “Ja, drugs smokkelen is verkeerd. Maar Berry had hoge schulden uit de tijd dat het zo slecht ging in de bouw. Hij heeft mij dit nooit durven vertellen, omdat we elkaar toen net kenden. Hij wilde mij en mijn zoontje niet kwijt.” In de loop der jaren waren de schulden zo hoog opgelopen, dat Berry het nooit meer kon terugbetalen vanuit zijn eigen geld. Dit was het moment waarop hij besloot voor één keer drugs te smokkelen. Hij zou zo zijn schulden in één keer kunnen aflossen en verder met zijn leven gaan. “Nogmaals: ik keur het niet goed, maar ergens kan ik het begrijpen.”

Berry is veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar. Bente blijft in Nederland op hem wachten. “Als hij terug is, gaan we lekker verder met ons leven. Ik vind het ook voor mijn zoontje belangrijk dat Berry bij ons blijft. Hij is toch een soort vader voor hem. Ik denk dat het niet goed is als hij uit ons leven verdwijnt.”

Wij nodigen jullie uit om (op respectvolle wijze) op het verhaal van Bente te reageren.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook