fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ben jij een groot fan van bingo? Speel dan ook eens lekker vanuit huis!

“Bingo!” ik steek mijn volle kaart omhoog en loop naar voren. Ik was op vakantie en door het animatieteam werd er bier-bingo georganiseerd. Het idee? Als je bingo hebt krijg je een mooie prijs, heb je ten onrechte gezegd dat je bingo hebt, dan moet je een glas bier atten. Stiekem vond ik het allebei niet verkeerd en lette dan ook alles behalve goed op bij het invullen van de bingo kaart. En ja hoor: er klopte helemaal niks van en ik moest dus een enorme pul bier achterover slaan. Je kunt je wel voorstellen dat het een heel gezellig potje bingo werd. 

Where the magic happens

Na deze bier-bingo heb ik het spel nooit meer gespeeld. Niet omdat ik het niet leuk vond (in tegendeel zelfs), maar simpelweg omdat ik nooit op een plek kom waar ze bingo spelen. Buurthuizen, clubhuizen of op speciale bingo-avonden: that’s where the magic happens!

Online bingo spelen

Dat ik nooit op deze plekken kom, hoeft niet te betekenen dat ik geen bingo kan spelen. Ik zag namelijk dat online bingo spelen ook gewoon een ding is! En het lekkere is dat je daarvoor je luie stoel niet uit hoeft te komen. Alleen om te juichen als je gewonnen hebt misschien 😉

Hoe werkt het?

Online bingo werkt hetzelfde als ‘gewone’ bingo. Je koopt één of meer kaarten en wacht af tot de ballen met nummers getrokken worden. Bij elk nummer check je of deze op jouw kaart staat. Staat deze er op? Dan stempel je hem af. Staat hij niet op je kaart? Dan stempel je niks af. Heel simpel. Het is wel de bedoeling om goed op te letten, want als je nummers mist kan het maar zo zijn dat je een prijs misloopt. Het voordeel van online spelen, is dat je niet wordt afgeleid door de gezellige medespelers om je heen.

Speel jij al online? 

Heb jij al eens online bingo gespeeld? Wat vond je hier toen van? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook