fb
Damespraatjes Damespraatjes

Beeldige behang inspiratie: kijk mee in verschillende kamers

behang inspiratie

Vier jaar geleden kochten wij het huis waar wij nu wonen. Het is een klassiek jaren ’30 huis, met veel originele elementen. Destijds hebben we alle muren wit laten schilderen, maar inmiddels komen we er toch wel achter dat er wat meer leven en kleur in huis gebracht mag worden. We oriënteren ons momenteel op het schilderen van het houtwerk en de muren. Ook willen we in diverse kamers mooi en kwalitatief hoogstaand behang aanbrengen. De vraag is alleen: waar kiezen we voor? In dit artikel delen we beeldige behang inspiratie. Kijk je mee in verschillende kamers? 

Tropische bloemen naast de trap

Jaren geleden zagen we de opkomst van de botanische woontrend. Deze trend werd gekenmerkt door veel tinten groen en prints met takken, bladeren en bloemen. Over de jaren heeft deze trend zich mooi ontwikkeld tot een subtiele en stijlvolle woonstijl. Kijk eens naar dit prachtige behang met tropische bloemen en vogels. Het oker geel geeft een warme sfeer en past mooi bij verschillende kleurgroepen en -tinten. Het behang is van BN Walls en is ook verkrijgbaar in vier andere kleuren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wonderwall.nl (@wonderwall.nl)

Vriendelijke bosdieren in de babykamer

De tijd dat een meisjeskamer roze en een jongenskamer blauw was, ligt voorgoed achter ons. Wij zijn dol op alle schattige en genderneutrale babykamers die we op Instagram en Pinterest voorbij zien komen. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit fraaie Doodleedo Catch Me behang, ook van BN Walls. Te leuk, die lieve bosdieren als behang slaapkamer. En dankzij de beeldige vormgeving is niet alleen de baby graag in zijn/haar kamertje, maar de rest van het gezin ook.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wonderwall.nl (@wonderwall.nl)

Van Gogh op de muur

Van Gogh was dol op het grote bloeiende amandelbloesem. Niet gek dus dat hij veel inspiratie haalde uit Japanse prenten en werken. Het werk ‘Amandelbloesem’ is te bewonderen in het Van Gogh museum. Maar wist je dat je de sfeer van Van Gogh zijn bloesemtakken ook in huis kunt halen? Wij zijn helemaal verliefd op dit mooie behang van BN Walls. Leuk om te benoemen: al het getoonde behang in dit artikel is verkrijgbaar bij Wonderwall.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wonderwall.nl (@wonderwall.nl)

Behang als kunstwerk

Bij kunst denken veel mensen aan schilderijen, prenten, etsen, beelden en tekeningen. Maar als je het ons vraagt kan ook behang een absoluut kunstwerk vormen.  Dit behang woonkamer is werkelijk uniek in z’n soort, spreekt tot de verbeelding en is iets waar je met jullie gasten over zult praten. Wij vinden deze converserende giraffen helemaal leuk!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wonderwall.nl (@wonderwall.nl)

Pauw in de slaapkamer

De pauw wordt in diverse culturen beschouwd als teken van schoonheid, welvaart, geluk en vrede. Wij begrijpen dit gevoel helemaal en vinden dit behang met pauw dan ook heel passend voor in de slaapkamer. Kom jij ook helemaal tot rust bij het zien van dit fraaie ontwerp?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wonderwall.nl (@wonderwall.nl)

Praat mee

Wat vind jij van al deze mooie behang inspiratie? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook