fb
Damespraatjes Damespraatjes

Becca: “De kledingkeuze van mijn man is te gênant voor woorden”

De kledingkeuze van mijn man is te gênant voor woorden

Kleding is altijd al belangrijk geweest voor Becca. Als kind trok ze graag de kleding van haar moeder aan. “En ik had er echt gevoel voor, ik kon heel goed combineren.” Nog steeds volgt ze de laatste mode op de voet en kleedt ze haar kinderen super hip. Alleen haar man detoneert in het gezin. “De kledingkeuze van mijn man is te gênant voor woorden.”

Ik moet het hebben!

Ze geeft toe: eigenlijk besteedt ze veel te veel geld aan kleding. “Ik eet nog liever een week macaroni, dan dat ik dat mooie jasje waarvan mijn hart sneller gaat kloppen in de rekken laat hangen. Stylish gekleed gaan is me met de paplepel ingegoten; mijn moeder vond het ook belangrijk om er goed uit te zien in mooie jurkjes en broeken. Vol bewondering keek ik naar mama als ze zich aankleedde voor een feestje. Alles klopte: goed geknipt haar, perfecte make-up, bijpassende sieraden en dus goed in de kleertjes.”

Bec, we gaan lekker shoppen

Niet zo gek dat Becca het gedrag en uiterlijk van haar moeder al snel kopieerde. “Mama kon me niet gelukkiger maken dan door te zeggen: ‘Bec, we gaan lekker samen shoppen’. Soms gingen we zelfs naar de PC Hooft om daar in te slaan. O, geweldig vond ik dat. Liepen we langs de boetiekjes met aan onze armen vele tassen met nieuw goed. Fantastisch vond ik dat.” Tijdens haar studie, als Becca niet zo veel geld heeft, legt haar moeder soms wat bij. “Maar vooral kon ik heel creatief shoppen. In de bladen keek ik wat de mode van het moment was en dat zocht ik dan in goedkopere kledingwinkels. Natuurlijk was het niet the real thing, maar het kwam aardig in de buurt.”

Ik lieg over de prijs

Inmiddels heeft Becca een goede baan en gaat een groot deel van haar salaris op aan kleding. “Niet alleen voor mezelf, ook mijn meisjes steek ik graag in het nieuw. Mijn man Max en ik zijn ouders van een tweeling en ik zorg er voor dat onze dochters eruit zien om door een ringetje te halen. Dat vind ik belangrijk, kinderen moeten er netjes en goed uitzien. En dat mag best een paar centen kosten. Max denkt daar heel anders over, dus ik vertel hem niet wat de aankopen voor mij of voor de meisjes hebben gekost. De prijskaartjes knip ik snel, voordat hij ze kan zien, uit de kleertjes. Als hij ernaar vraagt lieg ik over de werkelijke prijs omdat als Max hoort wat de werkelijke prijs is, hij een rolling krijgt. Zelf geeft hij nauwelijks om kleding en dat stoort me al jaren.”

Wat heeft hij nou weer aan?

Toen Becca Max net leerde kennen, dacht ze dat ze hem wel in andere outfitjes kon krijgen. “Serieus, Max draagt de meest idiote combinaties. Omdat hij kleurenblind is, matchen de kleuren totaal niet. Hij trekt gerust een ruitjes overhemd aan en knoopt een gestreepte das om zijn nek. Wat ik ook zeg, wat ik ook voorstel en waar ik ook mee aan kom: hij trekt zijn eigen plan. Ik vind het echt vreselijk wat hij draagt, maar hij trekt zich er niks van aan. ‘Zo ben ik nou eenmaal’ zegt hij dan. Maar wat hij vergeet is dat ik naast hem moet lopen. Zelfs de tweeling zegt regelmatig wat van zijn kleding maar het boeit hem gewoon niet.”

Die teenschoenen zitten heerlijk

De kledinggrenzen van Becca heeft Max laatst overschreden toen hij zichzelf op nieuwe schoenen had getrakteerd. “Sinds kort draagt mijn man teenschoenen. Ja, echt, die bestaan. Het zijn schoenen waarin elke teen vrij kan bewegen. Als een kind zo blij was hij toen hij ze online op de kop had getikt. Ik was boven de was aan het doen toen hij me riep. Hij opende de doos en ik kreeg een torenhoge hartslag toen ik de teenschoenen zag. ‘Ze zitten heerlijk en ik vind ze gaaf’ zei hij. Nou ze zijn spuuglelijk en durf eigenlijk niet meer naast hem te lopen als hij ze aan heeft. Ik schaam me rot. Zelfs naar verjaardagen trekt hij die rare piposchoenen aan en dat hij wordt uitgelachen en dat mensen hem achter zijn rug om belachelijk maken, ziet hij niet. Echt zo gênant. Hoe krijg ik mijn man een beetje decent gekleed?”

Hoe ziet jouw vent eruit? Altijd goed gekleed? Of maakt hij er net als de man van Becca een zootje van? Adviseer jij je man, of laat je hem lekker aantrekken waarin hij zich goed voelt? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Afbeelding: Van le via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Het zijn wel twee uitersten; tussen ‘om door een ringetje te halen’ en in dwaze en detonerende combinaties (en teenschoenen, die moest ik opzoeken) zit nogal een bandbreedte; zeg maar hoe het overgrote deel van de mannen erbij lopen. Sterkte, dit ga je niet veranderen.

Reageer ook