fb
Damespraatjes Damespraatjes

Basis tools die je in huis moet hebben als beginnend klusser

Basis tools die je in huis moet hebben als beginnend klusser

Toen ik op mezelf ging wonen kreeg ik mijn eerste noodzakelijke boodschappen van mijn ouders. Verder had ik mijn hele uitzet al bij elkaar gespaard (ook veel tweedehands trouwens). Alles voor mekaar dus, zou je denken. Tot het moment dat ik iets wilde ophangen in mijn nieuwe huis. Want tja, gereedschap, dat had ik nou net niet in huis. De volgende dag ben ik gereedschap bij mijn ouders gaan lenen, wat ik natuurlijk pas weer weken (misschien wel maanden) later terug hebt gebracht. Een beetje het Tupperware bakjes lenen verhaal dus. Om ervoor te zorgen dat dit jullie (of jullie kinderen) niet overkomt, deel ik in dit artikel de basis tools die je in huis moet hebben als beginnend klusser.

Hamer

Een hamer is een van de meest gebruikte gereedschappen in elke gereedschapskist. Deze gebruik je voornamelijk voor het inslaan van spijkers en het algemene timmerwerk. Daarnaast is een klauwhamer een fijne aanwinst. Een klauwhamer is een speciaal type hamer met een klauw aan de achterkant om spijkers te verwijderen. Dit gereedschap is handig als je iets wilt demonteren of herstellen.

Schroevendraaiers

Een set schroevendraaiers is onmisbaar. Kies voor een set met zowel platte als kruiskopschroevendraaiers en dan ook in verschillende maten. Dit stelt je in staat om verschillende soorten schroeven los te draaien of vast te zetten.

Waterpas

Een waterpas is een essentieel gereedschap om ervoor te zorgen dat alles wat je ophangt of installeert, recht hangt en dus waterpas is. Of je nu een schilderij wilt ophangen of een plank, een waterpas is onmisbaar.

Meetlint

Een meetlint is cruciaal bij elke klus. Het stelt je in staat om nauwkeurige metingen te doen voor het snijden van materialen of het plaatsen van objecten. Zorg ervoor dat je een meetlint kiest met zowel metrische als imperiale eenheden, afhankelijk van je voorkeur.

Verstelbare moersleutel

Een verstelbare moersleutel, ook wel bekend als een Engelse sleutel, is handig voor het vastdraaien of losdraaien van moeren en bouten van verschillende maten. Zorg ervoor dat je een moersleutel van goede kwaliteit kiest die stevig vastgrijpt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mastertools.nl (@mastertools.nl)

Boormachine

Een boormachine is een handig gereedschap dat je veel tijd en moeite kan besparen. Je kunt namelijk op een snelle en gemakkelijke manier schroeven in- en uitdraaien. Kies voor een draadloze schroefboormachine met een oplaadbare batterij, zodat je niet altijd in de buurt van een stopcontact aan de slag hoeft te gaan.

Nijptang

Een nijptang is een veelzijdig gereedschap dat wordt gebruikt voor het vastgrijpen, buigen en snijden van draden. Het kan handig zijn bij elektrische klussen (bijvoorbeeld voor het ophangen van een lamp) of bij het werken met bevestigingsmaterialen.

Schuurpapier

Misschien niet zozeer te plaatsen onder de noemer gereedschap, maar wel handig om te hebben is schuurpapier. Je kunt dit gebruiken voor het gladmaken van ruwe oppervlakken, of het verwijderen van verf. Zorg ervoor dat je verschillende korrelgroottes bij de hand hebt, zodat je kunt variëren afhankelijk van de gewenste afwerking.

Welke tools heb jij in huis? We lezen het graag in de reacties, vinden we leuk :-)!

Afbeelding: Rodolfo Clix – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Geen tangetjes als een kniptang, combinatietang of een waterpomptang?

Reageer ook