fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bamboe toiletpapier: wat zijn de voordelen?

Bamboe toiletpapier voordelen

Bamboe heeft een hele goede naam! Waar we het tot een paar jaar geleden vooral kenden als lievelingsmaaltijd van pandaberen en als mooie optie in je tuinontwerp, wordt de plant nu geroemd om veel meer eigenschappen. Zo maken we er tegenwoordig allerlei producten van, variërend van kleding tot servies. En wist je dat er ook toiletpapier van bamboe bestaat? Recent ontdekte ik de wc-rollen van Bamboi en het leek mij leuk om hier wat meer over te vertellen. Want wat zijn nou precies de voordelen van bamboe toiletpapier? Lees mee!

Bosvriendelijk

Wist je één van de grote voordelen van bamboe ten opzichte van hout, is dat het extreem snel groeit en nauwelijks water nodig heeft? Steeds meer boeren stappen over op de teelt van bamboe. Om deze reden is het belangrijk om voor verantwoord geteelde bamboe te kiezen. Check als consument dus altijd of de bamboe FSC® gecertificeerd is. Zo ja? Dan zit je zeker goed!

CO2-negatief

Door voor toiletpapier van bamboe te kiezen, verklein je jouw CO2-voetafdruk enorm. Met wel 7 kilo per doos om precies te zijn! Deze hoge koolstofopslag zorgt ervoor dat jij goed bezig bent voor de planeet. Zit je toch een stuk lekkerder 😉

Hypoallergeen

Je intieme zone is een gevoelige plek, die het beste gedijt bij een milde verzorging. Als je last hebt van een gevoelige huid en/of slijmvliezen, is de juiste verzorging nog belangrijker. Bamboe toiletpapier is hypoallergeen en hierdoor heel geschikt voor de gevoelige huid. Ook een hele fijne optie voor als je jonge kindjes hebt die zelf naar de wc gaan.

Plasticvrij

Als je bamboe toiletpapier koopt, ben je goed bezig voor de planeet. Let er hierbij op dat je kiest voor toiletpapier waarbij ook de verpakking plasticvrij is en deze van 100 procent gerecycled karton gemaakt is! Zo ben je dubbel goed bezig.

Kleine beetjes helpen

Ik kom net terug van een heerlijke vakantie naar Curacao. Hier ben ik met het vliegtuig naartoe gegaan en ik realiseer me dat dit helemaal niet goed is voor onze aarde. Ter compensatie voor deze reis, vind ik het belangrijk om thuis duurzame keuzes te maken. Zo laat ik de auto zo vaak mogelijk staan, eten wij minimaal drie avonden per week vegetarisch en zijn we erg fanatiek met recyclen. Afvegen met bamboe toiletpapier gaan we nu ook doen. Een vliegreis zal het niet compenseren, maar ik geloof wel dat alle kleine beetjes helpen. Zeker als de rest van Nederland (en later misschien de rest van de wereld), meedoet. Alle kleine beetjes maken samen een grote impact!

Praat je met ons mee?

Hoe probeer jij je ecologische voetprint te verkleinen? En denk je dat het gebruik van bamboe toiletpapier een fijne optie voor jou is? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig 🙂

Afbeelding boven artikel: Claire Mueller via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook