fb
Damespraatjes Damespraatjes

Balanceren tussen zilver en gezin

Ze is zo trots als een pauw. Sinds zaterdag 20 september 2014 heeft zilversmid Sharon Manassen haar eigen galerie. “Ik kan nu belangstellenden in stijl ontvangen. Ze laten zien wat ik maak, wat er te koop is”, straalt de Bussumse. Eindelijk is er een balans gekomen tussen haar werk en privé. “Het voelt goed. Heel goed.” Haar eerste expositie laat zien wat zij in de loop van de jaren heeft gemaakt. “Zie het als een vogelvlucht door mijn objecten.”

Sharon-zilver-gezin-dp

Aan die continue tweestrijd, werk en privé, die Sharon had, lijkt een einde te komen. “Ik heb drie jongens in de leeftijd van 4 tot en met 10 jaar, een echtgenoot en een passie voor mijn vak. Zie daar maar eens een keuze tussen te maken”, lacht Sharon. Nu haar kleinste naar school is, heeft ze iets meer haar handen vrij om zich te richten op het werk. “Ik heb mijn kinderen lief, vind het fijn om voor ze te zorgen en wil ze niet tekort doen. Dan kan het niet anders dan jezelf zo nu en dan weg te cijferen.” Na een fikse verbouwing was het zo ver: de expositieruimte aan huis werd feestelijk geopend. “Nu kan iedereen zien wat ik doe. Wat voor een voorwerpen ik ontwerp.”

In haar galerie staat slechts een enkele vitrine kast. “Ik wil dat mensen mijn objecten kunnen vasthouden, ervaren hoe het voelt. Ik probeer altijd van mijn werk gebruiksvoorwerpen te maken. Al kun je maar één appel in een zilveren schaal leggen, ik vind het fijn als het een functie heeft.” Naast het ontwerpen en maken van kunstobjecten, restaureert Sharon antiek zilver en heeft ze een kettingen-lijn bedacht. De halssieraden springen onmiddellijk in het oog. Aan de witte muur in de expositieruimte hangen ze aan een grillige tak die Sharon vond op de hei. “Die kettingen heb ik onder meer gemaakt van bonen.” Bonen?! “Ja, ik werk graag met natuurlijke materialen. Ik ben gek op de natuur. De natuur inspireert me.”

sharon-zilver-korrels-dp

In de avonduren, als de kinderen op bed liggen, werkt Sharon aan de kettingen. “Het mooie is dat het geen lawaai maakt. Als ik met zilver werk, dan loeien de zware apparaten. Gaatjes prikken in bonen is een stuk stiller.” De kettingen zijn stijlvol. “En het mooie is: bij ieder mens hoort weer een andere boon”, weet de kunstenares.” Haar jongens zijn geïnspireerd door de kettingen van hun moeder en willen nu van schelpjes een ketting maken. “Maar dat valt nog niet mee. Schelpen zijn hard. Ik moet daar een speciaal boortje voor aanschaffen.” Geen twijfel over mogelijk: dat boortje komt er.

Sharon-zilver-hanger-dp

Atelier Sharon Manassen is gevestigd aan de Voormeulenweg 37 in Bussum. Meer informatie: www.dezilversmid.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook