fb
Damespraatjes Damespraatjes

Badkamer verbouwen? Dit is de mooiste badkamer inspiratie!

badkamer inspiratie

Ja, het is zo ver: jullie gaan de badkamer verbouwen. Oké, oké… Dat kan best wat stress opleveren. Zo moet het allemaal maar betaald worden, een verbouwing komt nooit lekker uit en voor welke stijl wil je gaan? Gemiddeld gaat een badkamer 19,5 jaar mee en je wilt dus graag slimme, mooie en goede keuzes maken. Tel hierbij op dat je het maken van de keuzes mogelijk samen met je partner doet en je begrijpt waarom het soms slapeloze nachten kan opleveren. Zonde, vinden wij. Het kiezen van een nieuwe badkamer is iets heel leuks. Wel is het belangrijk om een paar zaken goed op orde te hebben. Denk dan aan het vaststellen van een mooi en realistisch budget, het inschakelen van partijen die je vertrouwt en duidelijk in beeld hebben wat jullie willen. Slim is dus om veel inspiratie op te doen en een moodboard te maken.

Badkamer inspiratie

In dit artikel vertellen we je niet waarom een marmeren badkamer echt iets voor jou is. Wat jij mooi vindt is heel persoonlijk en het is goed om altijd dichtbij je eigen gevoel te blijven. Wel is het goed om (eventueel samen met je partner), lekker veel inspiratie op te doen. Dit kan via Pinterest, de winkel waar je de badkamer gaat kopen, woonbladen, bij mensen thuis, op Funda en/of in dit artikel. Wij verzamelden vier badkamer ideeën waar wij heel blij van worden. Kijk je lekker mee?

Brons in de badkamer

De afgelopen jaren zagen we heel veel goudkleurige, zwarte en messing kranen. Heel gaaf en weer eens iets anders dan de standaard opties van rvs. Inmiddels zijn goud, zwart en messing ook hele gangbare kleuren. Tijd voor iets nieuws en super origineels dus: bronskleurige kranen en accessoires. Brons combineert uitermate mooi met donkerblauw, beige en marmer. Naarmate brons ouder wordt, vinden wij het steeds mooier worden. Zeker leuk om eens naar te kijken als je inspiratie opdoet voor een nieuwe badkamer!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sanitairkamer (@sanitairkamer)

Visgraat op de muur

Een visgraat vloer is van alle tijden en kreeg dankzij Kopen Zonder Kijken extra aandacht. Een andere leuke plek om de visgraat door te voeren, is in het tegelwerk van de badkamer. Maak hierbij gebruik van rustige tegels met een effen kleur. Zo breng je ondanks de wat drukke visgraat toch heel veel rust en sereniteit in de badkamer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sanitairkamer (@sanitairkamer)

Klassieke look

Niet veel mensen kiezen nog voor een klassieke badkamer. We snappen heel goed dat de moderne badkamers van nu bijna niet te weerstaan zijn. Toch zeg ik: stel je ook eens open voor een wat klassiekere uitstraling. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit prachtige houten badmeubel in combinatie met de bronzen kranen en de donkerblauwe wand. Wie zegt dat modern altijd beter is?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sanitairkamer (@sanitairkamer)

Marmeren waskom

We love marmer! Van het marmeren keukeneiland tot marmeren douchewanden: het is allemaal prachtig. Kende jij deze marmeren waskommen al? Mijn hart laten ze zeker sneller kloppen en ik zou ze het liefst vandaag nog in mijn badkamer zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sanitairkamer (@sanitairkamer)

Praat mee over deze badkamer inspiratie

Welke van deze trends, producten, materialen en/of stijlen spreken jou aan? En welke zijn juist niets voor jou? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel gezellig!

Bovenste afbeelding: mk. s via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook