fb
Damespraatjes Damespraatjes

Back to school: Ria van de Action geeft tips

Sommigen zijn deze week weer in de schoolbanken geschoven, anderen genieten nog van de zomervakantie. Maar hoe dan ook: voor alle schoolgangers komt een einde aan het zorgeloze bestaan. De schoolspullen moeten weer worden ingeslagen. Wij vroegen Ria van de Action Fanpage om tips. Dit keer besloot zij twee deskundigen op pad te sturen, Roos en Ellemijn.

“Back tot school, sssttttt eigenlijk mag je het als moeder natuurlijk niet hardop zeggen, maar dit is het eerste jaar dat ik blij zal zijn als de scholen weer begonnen zijn, mijn huishouden is op alle fronten zwaar ontploft, het is een komen en gaan van logees, soms is het hier net de zoete inval, overal kom ik kledingstukken en tandenborstels tegen waarvan ik de herkomst niet ken”, lacht Ria. De scholen beginnen bijna weer en haar oudste zoon Mathijs verdwijnt dan weer naar Groningen voor zijn studie, haar andere zoon Wouter gaat half september voor een half jaar naar Malawi om in een ziekenhuis stage te lopen, zoon Joris begint aan zijn opleiding beveiliging en Renske heeft deze week net haar boeken binnen gekregen voor havo 3. Dus ja. De schoolspullen waren hard nodig.

Elastische boekenkaftjes

“Meestal is Renske niet zo vlot, dus zij treft vaak een overschot van schriftjes en pennen in de Action-schappen aan. Maar dit jaar waren we er vroeg bij en heeft Renske bij Action enorm leuke schriften en mappen gekocht, de toppers voor ons dit jaar waren de elastische boekenkaftjes, ze passen goed en zijn lekker goedkoop, ook de agenda die je zelf kan pimpen is iets wat we elk jaar wel kopen, al is het maar om een middagje lekker te pimpen.” Renkse had dus geen schoolspullen meer nodig, maar twee heel leuke vriendinnetjes Roos en Ellemijn wel. “Zij gaan dit jaar naar het voortgezet onderwijs, dus zijn lekker een jaartje brugpieper. Ze hebben er superveel zin in.” Deze twee leuke meiden zijn gaan shoppen bij de Action. Hun opdracht: welke Actionspullen mogen dit schooljaar niet ontbreken?

Schooltas

Als eerste kwam Roos terug met allemaal leuke dingen in een stoere schooltas gepropt.

Deze tas kost maar 3,79 en is van nylon, bij Action liggen verschillende leuke schooltassen, ook bijvoorbeeld van Emoji, die zijn erg gewild. Maar Roos is een stoere meid, dus zei heeft voor deze leuke tas gekozen.

Rainbowtape

Dan was ze helemaal blij met haar nieuwe stereo-oortelefoon van 89 cent. Vervolgens een atikel dat Ria zelf ook erg tof vindt: een bureau-organizer, 12-delig en te koop voor 2,79. Verder heeft Roos rainbowtape, helemaal hot bij pubermeiden gekocht. Zes rolletjes voor 69 cent, en als laatste heeft Roos een koker kleurpotloden uitgezocht voor ook maar 69 cent.

“Wat mij betreft is Roos prima geslaagd”, vindt Ria.

Roos

Correctietape roller

Vervolgens kwam Ellemijn stralend terug met haar zelf gekochte schoolspullen.

Helemaal blij met haar nieuwe fluoriserende highlight stiften, ze zijn per 6 stuks 89 cent. Dan een leuk craft notitieboekje om aantekeningen te maken, dit boekje kost 79 cent, vervolgens een puntenslijper voor 25 cent,  en ook altijd handig is de correctietape roller, ze zijn per 2 stuks 75 cent. Tenslotte rekende Ellemijn 5 gelpennen voor 99 cent bij de kassa af.

Grote keuze

“Wat mij dit jaar opvalt is dat Action een erg leuk en ruim schoolassortiment heeft, er is zoveel keus dat iedere puber wel iets voor zijn of haar gading kan vinden. Wat mijn betreft zijn Roos en Ellemijn goed geslaagd en ik wens ze heel veel plezier en succes op hun nieuwe school.”

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook