fb
Damespraatjes Damespraatjes

Baby Estavana moet mogelijk met keizersnede ter wereld komen

In juni verwachten handbaslter Estavana Polman en voetballer Rafael van der Vaart hun eerste kindje. We weten inmiddels dat het een meisje wordt en dat iedereen enorm uitkijkt naar de geboorte. Wat een mooie tijden zal het stel beleven. Er wordt natuurlijk veel over de baby gepraat, maar deze week kwam ook de bevalling ter sprake. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat Estavana mogelijk met een keizersnede zal bevallen. 

Auto ongeluk

De kans op een keizersnede is er natuurlijk altijd, maar deze is bij Estavana groter dan normaal. In 2009 waren Estavana en haar familie betrokken bij een heftig auto ongeluk, waarbij Estavana haar rug brak. Toen ze pas 15 jaar oud was moest de handbalster opnieuw leren lopen. Zeer ingrijpend natuurlijk. Alles kwam goed en uiteindelijk is ze professioneel handbalster geworden.

Waarom een keizersnede?

Toch heeft haar ernstige blessure van toen mogelijk invloed op haar bevalling. Verloskundige Ömer Sarioglu vertelt dat een blessure als deze ook jaren later nog van invloed kan zijn: “Doordat ze de druk moet opvoeren tijdens het persen tijdens de uitdrijving, kan dit resulteren in zenuwpijn of soms zelfs een lichte vorm van verlamming. De voordelen van een keizersnede zijn dat ze dan geen extra drukuitoefening krijgt op het gebied waar de fracturen zijn geweest, waardoor de kans op een escalatie vermeden wordt.”

Bekijk het interview met Verloskundige Ömer Sarioglu in deze video van Show.nl.

Gezond kindje

Wij zijn heel benieuwd of Estavana haar kindje via een keizersnede zal moeten krijgen. De keuze is aan haar en deze is heel persoonlijk. We hopen dat ze de bevalling goed zal doorstaan en dat het kindje gezond ter wereld komt. Dat is tenslotte het aller belangrijkste 🙂

Ben jij ooit middels een keizersnede bevallen? Wat was hier de reden van? We zijn heel benieuwd, Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Reageer ook