fb
Damespraatjes Damespraatjes

Aya: “Na zien van B&B Vol Liefde wil mijn man ineens een tantra cursus volgen”

tantra cursus

“Er zijn van die programma’s en films die ik normaal gesproken lekker alleen kijk”, begint Aya. “Denk aan Boer Zoekt Vrouw, Legally Blonde en Steenrijk, Straatarm. Mijn man Willem houdt helemaal niet van dit soort films en programma’s en kijkt het liefst vooral naar het journaal, sport en praatprogramma’s over voetbal.” Aya is dan ook meer dan verbaasd als Willem tijdens B&B Vol Liefde wél met haar meekijkt. “En hij keek niet alleen mee, hij deed ook nog eens heel veel inspiratie op. Na het zien van B&B Vol Liefde wil hij ineens in zijn eentje een tantra cursus volgen. En dat zit mij alles behalve lekker…” 

Man-man

Toen Aya en Willem elkaar ontmoeten, was hij een typische ‘man-man’. “Zo’n man die het liefst praat over voetbal en bier en wiens vrienden hem nog nooit hebben zien huilen. Over zijn gevoelens praten doet hij niet. Willem is vrij gesloten en dat is hij altijd al geweest. Ik moet eerlijk zeggen dat dit juist is wat ik altijd heel fijn vond. Willem is stabiel, rechtlijnig en ik weet wat ik aan hem heb. Zo nu en dan heb ik best last van stemmingswisselingen en dan is Willem echt mijn rots.”

Tantra cursus

Als Aya op maandag 10 juli met een grote kop thee op de bank zit om de eerste aflevering van B&B Vol Liefde te kijken, zit Willem toevallig naast haar zijn krant te lezen. “Daar kijkt hij normaal gesproken niet van op of om, maar wanneer Walter en zijn eerste vrouwen Anne en Claudia over hun liefde voor tantra, vrij-dansen en lange knuffels beginnen te vertellen, legt hij zijn krant opzij en kijkt mee.” Aya weet niet wat ze meemaakt en geniet van het moment. “We kijken nooit iets samen en dit voelde voor mij heel fijn. Maar dat fijne gevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer Willem na een aflevering of tien aangeeft zelf ook graag een tantra cursus te willen volgen…”

Zit ik niet op te wachten

Willem heeft nooit iets gehad met spiritualiteit. “Sterker nog: hij deed er altijd een beetje lacherig over. Maar nadat hij Walter hoorde over tantra en zag wat dat deed met de vrouwen om hem heen, is hij erop gebrand hier meer over te weten te komen. Een paar weken geleden zat hij op de grond te mediteren en ineens wil hij op de gekste momenten met mij dansen. Ik heb niets met dansen en ik word er zelfs heel ongemakkelijk van. Dat had hij vroeger ook en dat vond ik juist zo fijn. Ik zit helemaal niet te wachten op een man die ineens complete dansvoorstellingen in de woonkamer geeft.”

Dit soort connecties

Niet alleen het dansen geeft Aya een ongemakkelijk gevoel, ook het feit dat Willem zich heeft ingeschreven voor een tantra cursus zit haar niet lekker. “Ik heb toch een bepaald beeld bij een tantra cursus. Nou zeggen ze bij B&B Vol Liefde dat het heus niet alleen daar om gaat, maar ik vind het type vrouw dat erop afkomt en de toenadering die ze daarbij zoeken helemaal niks. Begrijp me niet verkeerd: als anderen dat doen, is dat prima. Ik zit er alleen niet op te wachten dat mijn man dit soort connecties met andere vrouwen aangaat bij die cursus.”

Midlife-crisis

Als poging om een vinger aan de pols te houden, vraagt Aya of Willem het leuk vindt als zij ook meedoet met de cursus. “Zijn antwoord was duidelijk: nee. Hij wilde dat graag alleen doen en stond zeker niet te springen dat ik mee zou gaan. ‘Snap nou dat dit MIJN proces is’, zei hij.” Aya staat versteld. “Willem die het heeft over ‘zijn proces’? Het lijkt wel een andere man! Zeker nu hij ook is gestopt met het kijken naar voetbal en ’s avonds ineens wil wandelen, lezen en mediteren. Veel mensen zouden zeggen dat het een positieve ontwikkeling is, maar ik maak me zorgen. Zou hij in een soort midlife-crisis zitten?”

In zijn eigen wereld

Inmiddels is de tantra cursus van start gegaan en is Willem heel enthousiast. “Hij heeft allemaal nieuwe mensen ontmoet en wil daar nu ook buiten de cursustijden mee afspreken. Zo bewandelden ze afgelopen zondag met een groepje een blotenvoetenpad en gaan ze aankomend weekend naar een stilte-retraite. Mij zit het helemaal niet lekker… Ook omdat hij door al deze zweverige bezigheden helemaal nooit meer mee kan naar de sportwedstrijden van de kinderen. Hij duikt steeds verder in zijn eigen, spirituele wereld. En ik lijk daar geen deel van uit te maken.”

Praat mee

Denk jij dat Willem een midlife crisis heeft? Wat zou jij Aya adviseren? Moet ze Willem de vrijheid geven om te doen wat hij wil of is het slim als ze toch het gesprek aangaat. En is het belangrijk dat ze haar gevoel deelt of kan ze dat beter niet doen? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding Madrona Rose via Unsplash

Mirjam kijkt stiekem First Dates en verbergt dat voor haar man

TV ophangen boven of neerzetten op een TV-meubel? Zo maak je de keuze!

Heerlijk vindt Mirjam het als haar man moet overwerken en laat thuis is. “Dan kan ik lekker naar First Dates kijken. Ik kan me daar zo op verheugen.” Maar kan ze dat dan niet kijken als haar man er is? Ze schudt haar hoofd. “Mensen die naar dat soort programma’s kijken, vindt hij arme, beperkte stakkers. Als hij weet dat ik er naar kijk, heb ik ruzie met hem… LEES VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Die ontmoet vast allerlei leuke vrouwtjes op de cursusdagen.

Reageer ook