fb
Damespraatjes Damespraatjes

Autosleutel kwijt? Dit zijn je opties!

Autosleutel kwijt

Hoe georganiseerd ben jij? Ik moet zeggen dat ik over het algemeen mijn zaakjes goed op orde heb. Binnenkomende rekeningen betaal ik het liefst zo snel mogelijk, mijn paspoort ligt altijd netjes op z’n plek in de kluis en mijn autosleutels berg ik altijd op dezelfde plek op. Doe ik dat niet? Dan raak ik mijn spullen geheid kwijt. Met twee jonge kinderen, chronisch slaaptekort en een onderneming heb ik die structuur keihard nodig. Toch gaat het ook bij mij weleens mis… Zo was ik laatst bij een vriendin in Den Haag mijn autosleutel kwijt. En ik kan je vertellen: na twee uur zoeken stond het huilen mij nader dan het lachen. Het werd al donker, de oppas was thuis bij onze kinderen en ook mijn vriendin was het zoeken inmiddels goed zat. Wat doe je dan? 

Flink gaan zoeken

Wanneer je de autosleutel kwijt bent, is het eerste wat je doet natuurlijk goed zoeken. Vaak helpt het om de hele situatie van het arriveren op de plek waar je hem verloor, helemaal na te spelen. Doe alsof je uit de auto stapt en loop de minuten, uren of dagen daarna stapsgewijs door in je hoofd. Door het opnieuw te beleven help je jouw brein te herinneren waar je de sleutel hebt neergelegd. Vraag ook anderen je te helpen met zoeken. Zij hebben vaak net een andere kijk op plekken waar hij mogelijk zou kunnen liggen.

Reservesleutel laten brengen

De meeste mensen hebben thuis nog wel een reservesleutel liggen. Als je dichtbij huis bent is het vaak een kleine moeite om deze op te halen en langs te laten brengen. Uiteindelijk moet je op een later moment toch weer op zoek naar je sleutel, maar zo kun je op dat moment in ieder geval weer de weg op. Ben je verder van huis, heb je geen reservesleutel of kan niemand hem langs brengen? Dan is de volgende oplossing iets voor jou!

Autosleutel op locatie laten bijmaken

Wist je dat je een autosleutel op locatie kunt laten bijmaken? Toen ik na twee uur zoeken mijn sleutel nog niet had gevonden, heb ik gegoogeld op ‘autosleutel bijmaken Den Haag‘. In no-time stond er een sleutelmaker bij mijn vriendin voor de deur, maakte een sleutel bij en opende mijn auto. Halleluja, ik kon naar huis! Was ik heel blij mee. En mijn vriendin ook, haha! Uiteindelijk vond zij mijn sleutel een paar dagen later terug achter de wc. Tja… Daar hadden we inderdaad niet gezocht. Gelukkig kon ik wel gewoon naar huis.

Nieuwe sleutel bestellen

Als je jouw auto voorlopig niet nodig hebt en je vindt het niet erg om een paar weken te wachten, dan kun je ook bij de auto-fabrikant of dealer een sleutel bijbestellen. Voor de meeste mensen is dit niet zo’n goede optie, zeker niet als je de auto diezelfde dag (of zelfs week) nog nodig hebt.

Praat mee

Uiteindelijk kwam het bij mij dus allemaal goed. Tegenwoordig let ik nog beter op mijn autosleutel, want zoiets belangrijks kwijt zijn is gewoon heel vervelend. Ben jij ooit je autosleutel kwijt geweest? Wat heb je toen gedaan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook