fb
Damespraatjes Damespraatjes

Austin eet al 17 jaar alleen maar Mac and Cheese: “Ik begrijp dat ik een probleem heb”

Stel je voor, je zou je hele leven nog maar één gerecht mogen eten. Wat zou dat zijn? Ik moest er lang over nadenken, maar ik zou dan voor zilvervliesrijst met kip en groenten gaan. Hoewel het mij vreselijk saai lijkt om alleen dat nog maar te mogen eten, denk ik wel dat het een manier om vitaminen, mineralen, vezels, koolhydraten, vetten en eiwitten binnen te krijgen. 

17 jaar lang

Wie ook elke dag hetzelfde eet (en zich daar juist heel prettig bij voelt), is de Amerikaanse Austin. Hij eet al 17 jaar lang alleen maar Mac and Cheese (macaroni met kaassaus). Hoewel dit op het eerste gezicht misschien heel grappig lijkt, is dat in het geval van Austin niet zo.

Mishandeld als kind

Als kind is Austin uit huis geplaatst. Zijn vader mishandelde hem en hij heeft hier een post traumatische stressstoornis aan overgehouden. In de periode dat hij mishandeld werd, was het eten van Mac and Cheese één van de weinige activiteiten waar hij de controle over had. Hij voelde zich er veilig bij. Zelfs toen hij bij zijn vader weggehaald werd en bij zijn opa en oma ging wonen, bleef Mac and Cheese iets waar hij zich prettig bij voelde.

Professionele hulp

Bij Austin sloeg het helaas door. Hij kon en kan niks anders dan pasta met kaassaus eten. Hoewel hij wel heeft geprobeerd om andere dingen te eten, is dat hem niet gelukt.

Om over zijn eenzijdige dieet heen te komen, heeft hij nu de hulp van een gespecialiseerde psycholoog ingeroepen. Zij gaat hem helpen met het verwerken van de trauma’s uit zijn jeugd en hem leren om weer normaal te eten.

Documentaire over Austin

VICE maakte een documentaire over Austin. Deze bekijk je hier!

Gunnen het hem

Wij hopen écht zo dat het Austin lukt om normaal te leren eten. Het lijkt ons een ontzettende lieve jongen, waarvan we zien dat hij enorm zijn best doet. Zet ‘m op Austin!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook