fb
Damespraatjes Damespraatjes

Astrid van Hip & Trendy

hip__trendy_karin.jpg
Wel eens de zon onder zien gaan als je over het strand kijkt op Isola Albarella? Afgelopen zomer zat ik daar met ons gezin en genoot van het heerlijke zomerleven op dit Italiaanse eiland. Een ding liet me niet los, en dat was de nieuwe stap die ik in mijn leven gemaakt had, het opzetten van mijn eigen bedrijf. Kijkend naar de ondergaande zon, al die golfkarretjes, spelende kinderen, hippe mensen op het strand en trendy mannen en vrouwen in hun uitgaans outfit wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Ik startte een bedrijf dat Hippe en Trendy sieraden en fashion items op de markt ging brengen, en die keuze was goed.

Ik heb dus een druk gezin met 3 schatten van kinderen, die natuurlijk veel gezellige aandacht vergen.. Een dochter van 7 , een zoon van net 5 en een dochter van 1 jaar. Een man die zelf ook ondernemend van aard is en vervolgens veel reist, dus over het algemeen zou je zeggen weinig tijd om daarnaast een bedrijf te runnen. Maar waar een wil is is een weg, en al doende leer je vanzelf, dus hier zag ik ook meer oplossingen dan problemen.

Ik wist al vanaf Januari dit jaar wat ik wilde gaan doen. Hippe en Trendy sieraden en fashion items op de markt brengen. Allemaal leuke betaalbare dingetjes, die je gemakkelijk in een webshop kan kopen. De artikelen die je koopt moeten snel geleverd worden, dus allemaal op voorraad zijn, ze moeten erg betaalbaar zijn en het hele proces moet vooral makkelijk en leuk zijn. Nieuwe producten toevoegen, geen grote aantallen, maar liever unieke dingen en de volgende week weer wat nieuws. Het moet een soort warme douche zijn als je rondsnuffelt en je je dingetjes uitzoekt.

Zo kijkend over het zachte gele strand en de zon zien ondergaan in het warme zeewater droomde ik weer weg over hoe dat er dan echt uit moest gaan zien. Ik had al leveranciers geselecteerd, helemaal in mijn hoofd hoe de shop er uit moest gaan zien…. Nog even dromen…

En dan Actie! We waren nog geen seconde thuis en ik had geen tijd om de auto uit te pakken. Direct online en mijn shop inrichten! nu had ik natuurlijk met de zomer in mijn bol  dat natuurlijk volledig geromantiseerd. “Even” is natuurlijk niet realistisch, het starten van een bedrijf is gewoon een job. Ik stond dus met een dag weer met beide benen op de grond en had een todo-list die er niet om loog. Maar het idee was goed, en ik had er zin in!

Het heeft een aantal weken, en vooral de nachten gekost om de shop in te richten zoals ik hem wilden hebben. Binnen een maand was ik LIVE en had ik al een kleine 200 producten online, voornamelijk sieraden. De reacties waren super, mensen begonnen te bestellen en langzaam kreeg ik meer bezoek op www.hipentrendy.nl  ,de winkel van Hip & Trendy. Mijn gedachten waren intussen al lang weer bij uitbreiding van het assortiment en het bedenken van acties om de handel te vergroten.

Het is nu december, en mijn winkel is nu 4 maanden online. Het assortiment is net weer uitgebreid met een aantal gifts en gadgets. Ook heb ik inmiddels shawls en tassen toegevoegd en dat zal alleen maar meer worden. De combinatie van een druk gezin en daarbij een winkel is precies zoals ik hem in gedachten had. Het is inderdaad wel hectisch, maar heerlijk om te zien dat je kan bereiken wat je wil. 

Hip & Trendy is de online winkel voor sieraden en fashion items. Je vindt ons via www.hipentrendy.nl   . Deze maand krijg je op alle artikelen 15% korting als je bij het afrekenen de code “decemberkorting” gebruikt. Als je je vervolgens je inschrijft voor de nieuwsbrief val je van de ene verbazing in de andere… Graag tot ziens!

Groetjes, Astrid
Hipentrendy

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook