fb
Damespraatjes Damespraatjes

Asher met het Syndroom van Down werd afgewezen als model. Zijn moeder maakt zich hard voor zijn wens!

Het kleine mannetje op deze foto heet Asher Nash. Hij is 16 maanden oud en heeft nu al een grote droom: model zijn in mode campagnes. Zijn moeder Meagan vond dit zo’n goed idee, dat ze besloot hem in te schrijven voor een casting. Hier kreeg ze een negatieve reactie op, waarop zij besloot dit tot iets positiefs te maken. Lees verder om meer over dit bijzondere verhaal te weten te komen.

“Niet om een gehandicapt kindje gevraagd”

Toen Meagan samen met de kleine Asher naar de casting gingen, kregen ze direct te horen dat Asher geen kans zou maken. Het bedrijf (OshKosh B’Gosh) had niet om een gehandicapt kindje gevraagd en daarom hoefde Asher ook verder geen auditie te doen. Zowel Meagan als Asher waren natuurlijk heel erg teleurgesteld, en daarom liet Meagan het hier niet bij zitten.

www.crystalbarbeephotography.com

www.crystalbarbeephotography.com

Een kans om deze kinderen beter te vertegenwoordigen

Hoewel het bedrijf, OshKosh B’Gosh, in de eerste instantie vond dat Asher geen kans maakte, konden ze niet om de actie van Meagan heen. De moeder besloot namelijk contact op te nemen met de Facebookpagina ‘Kids with Down Syndrome‘. Hier vertelde ze haar verhaal en plaatste ze prachtige foto’s van Asher. De post werd al snel gedeeld en ook  OshKosh B’Gosh kon niet om alle reacties heen. In een statement verklaren ze het volgende:

“OshKosh B’Gosh erkent dat het belangrijk is om de diversiteit van onze klanten ook terug te laten komen in onze reclame uitingen. Sinds we op de hoogte zijn van het verzoek van mevrouw Nash, heeft ons team direct contact met haar opgenomen om haar meer informatie over het castingproces te verstrekken. We zijn het met haar eens dat dit een kans is om meer verstandelijk- en lichamelijk beperkte kinderen in onze reclame uitingen op te nemen. We zien ernaar uit om Asher en zijn familie te ontmoeten én om kinderen met een beperking beter te vertegenwoordigen in onze marketing.”

Wat gaat er nu gebeuren?

We zijn heel benieuwd hoe dit verder gaat lopen! Op Facebook zijn mensen duidelijk: zij willen een campagne met Asher. Het is nog even afwachten hoe de ontmoeting tussen de familie Nash en OshKosh B’Gosh zal verlopen.

Wil je op de hoogte blijven van Asher? Dat kan via zijn Facebookpagina Asher’s Down Right Perfect!

asher

Reageer ook