fb
Damespraatjes Damespraatjes

Artsen waarschuwen ouders voor gevaarlijke internet-challenge

Elke week lijkt er wel een andere bijzondere of bizarre internet-challenge rond te gaan. We kennen natuurlijk allemaal de ice-bucket challenge die werd georganiseerd om geld en aandacht voor ALS te verzamelen. Tegenwoordig doet ‘het internet’ een nieuwe challenge met ijs, namelijk de ‘Salt and Ice challenge’. Artsen waarschuwen ouders hier nu voor omdat het erg schadelijk kan zijn.

Wat is de Salt and Ice challenge?

Bij de Salt and Ice challenge is het de bedoeling dat je eerst zout op je huid strooit. Vervolgens leg je hier een blok(je) ijs  op en wacht totdat het pijn begint te doen. Hoewel dit een onschuldige combinatie lijkt, is dat het zeker niet. Het zout zorgt er namelijk voor dat het ijs nog verder afkoelt, waardoor het ijs brandwonden op de huid kan veroorzaken.

Bij de Salt and Ice challenge film je het hele proces van het strooien van het zout, tot het uitkramen van de pijn en het showen van de brandwonden. Jongeren proberen elkaar in YouTube filmpjes te overtreffen met de hoeveelheid tijd waarin ze het koude ijs op hun arm kunnen houden.

Artsen waarschuwen ouders

Artsen maken zich zorgen over deze challenge en roepen ouders op het met hun kinderen te bespreken. Ook wij roepen jullie op om jullie kinderen uit te leggen waarom het schadelijk is en ze te ontmoedigen om aan de challenge mee te doen.

 

Reageer ook