fb
Damespraatjes Damespraatjes

Rochelle: ‘Appen met de beste vriend van mijn man is me duur komen te staan’

appen met beste vriend man

Rochelle snapt er niks van. Voor haar gevoel doet ze niks verkeerd en toch is haar man Henk niet blij. “Zijn beste vriend Rob is nog niet zo lang geleden gescheiden van Marit en is daar verdrietig over. Rob appte mij voor een kletspraatje en sindsdien hebben we dagelijks appcontact. Mijn man heeft die berichtjes gelezen en is furieus.” Had Rochelle het contact met Rob beter kunnen afkappen? “Achteraf gezien wel ja. Nu is Rob zijn beste vriend kwijt en Henk zwijgt al weken. Als ik dat had geweten…”

Is de reactie van Henk niet wat overdreven? “Ja, dat vind ik wel. Maar toen ik een vriendin in vertrouwen nam en haar de appjes liet zien die Henk ook had gelezen, vond zij het niet zo gek dat Henk pissig was.” Henk en Rochelle zijn vijftien jaar samen en hebben altijd een goede relatie gehad en tussen de lakens zit het ook wel snor. Natuurlijk mist Rochelle soms de spanning wel, maar ze snapt ook dat het na al die jaren wat minder opwindend wordt. “Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt ooit weg te gaan bij Henk. Maar soms ligt de verleiding op de loer.”

Vooral de vriendschap

Rob triggerde Rochelle door te zeggen dat hij een vrouw zoals zij zocht. “Ik heb nooit begrepen wat Rob in Marit zag. Een behouden, uiterst saaie vrouw die nooit eens even lekker uit de band springt. Mijn vriendin was het niet, maar dat hoeft ook niet. Het ging vooral om de vriendschap tussen Henk en Rob. Elke zondagochtend stapten zij op de mountainbike. Mannen onder elkaar. Maar dat is nu verleden tijd.”

Fantasie delen

Aanvankelijk waren Robs appjes gewoon gezellig, maar Rochelle merkte wel dat hij steeds iets verder ging. Ze besteedde er geen aandacht aan, hoewel het haar ego wel streelde.

“Rob vertelde vooral over zijn scheiding, hoe verdrietig hij daarover is. En hij vroeg mij tips om weer een leuke vrouw te vinden. Ik raadde hem aan daar nog even mee te wachten, omdat dat best snel na de scheiding was. Hij vroeg mij of ik een zus had. Eerst begreep ik hem niet, maar hij legde uit dat hij een vrouw zoekt die net zo is als ik. Nou vind ik mezelf niet zo bijzonder en Henk is na vijftien jaar ook wel aan me gewend, dus ja, dat compliment deed wel wat met me. En voor ik het wist, ging het niet alleen meer over Rob, maar ook over mij. Ik deelde fantasieën met Rob. Henk heeft daar niks mee. Rob was onmiddellijk een en al oor en appte me wat hij met mij zou doen als ik van hem was. Ja, nu ik het zo vertel, ging dat misschien wel iets te ver. Maar nogmaals: ik bedoelde er niks mee en Rob ook niet.”

Stamelend voor hem

Als Henk de appconversatie per ongeluk onder ogen krijgt, is Leiden in last. “Briesend duwde hij de mobiel onder mijn neus. Wat dit had te betekenen, schreeuwde hij. Ik stamelde dat het niet was wat hij dacht, maar Henk was niet voor rede vatbaar. Hij denkt dat ik achter zijn rug om aan het flirten ben met Rob en dat ik hem stiekem altijd leuker heb gevonden. Waar hij dat vandaan haalt is me een raadsel.”

Zware straf

Henk heeft al het contact met Rob verbroken, wil hem niet meer spreken en stapt sindsdien alleen op zijn mountainbike. “Ik vind dat zo erg! Henk en Rob zijn al meer dan twintig jaar beste vrienden met een gezamenlijke passie voor fietsen. Ook dat is nu kapot. Zo zonde maar vooral zo onnodig.” Rochelle wordt ook zwaar gestraft: al weken zegt Henk nauwelijks een woord tegen haar.

Zo erg was het toch niet?

“Ik heb mijn excuses aangeboden en gezegd dat ik het contact met Rob verbreek, maar dat gelooft hij niet. Hij zegt alleen het hoognodige en ’s avonds verdwijnt hij naar zolder en zit ik alleen op de bank. Ja, en soms app ik dan met Rob. Heel stom misschien, maar ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Ik wil dat alles weer normaal is. Dat Henk en ik lekker samen Netflixen en dat hij op zondag met Rob gaat fietsen. Ik hoop dat er snel iets verandert in Henks houding, want dit houd ik niet lang vol. En zo erg was het nou ook allemaal niet.”

Is Henks reactie een beetje overtrokken? Of vind je dat Rochelle veel te ver is gegaan met haar appcontact met de beste vriend van Henk? Wat raad jij haar aan? Vertel Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Fijne -

Beste rochelle, je neemt jouw vriend niet serieus. Met een man die gescheiden is en nog echt aangeeft dat hij iemand zoekt zoals jij, kan ik mij wel voorstellen dat je vriend er onzeker van word. En je deelt jouw sexgeheimen met hem? Voor jou stelt het niets voor maar waarschijnlijk voor Rob wel (hij liet weten wat hij met mij zal doen als ik de zijne was?) als je er ook op ingegaan bent is het wel logisch dat Henk boos is. Denk er maar over na en ga echt serieus in gesprek. Je steekt jouw kop in het zand

Petra van Dorp -

‘Ik app met de beste vriend van mijn man en deel erotische fantasieën met hem. Mijn man is erachter gekomen, is boos en de enige oplossing die ik kan bedenken is doorgaan met appen van zijn voormalige beste vriend. Help me, wat doe ik verkeerd?’ Mijn God. De stompzinnigheid is wel erg doorgeslagen bij deze. En vooral de dooddoener ‘Zo bedoelde ik het niet en Rob ook niet.’ Heb jij wel een beetje een normaal IQ??

Reageer ook