fb
Damespraatjes Damespraatjes

Rochelle: ‘Appen met de beste vriend van mijn man is me duur komen te staan’

Rochelle snapt er niks van. Voor haar gevoel doet ze niks verkeerd en toch is haar man Henk woedend. “Zijn beste vriend Rob is nog niet zo lang geleden gescheiden van Marit en is daar verdrietig over. Rob appte mij voor een kletspraatje en sindsdien hebben we dagelijks appcontact. Mijn man heeft die berichtjes gelezen en is furieus.” Had Rochelle het contact met Rob beter kunnen afkappen? “Achteraf gezien wel ja. Nu is Rob zijn beste vriend kwijt en Henk zwijgt al weken. Als ik dat had geweten…”

Is de reactie van Henk niet wat overdreven? “Ja, dat vind ik wel. Maar toen ik een vriendin in vertrouwen nam en haar de appjes liet zien die Henk ook had gelezen, vond zij het niet zo gek dat Henk pissig was.” Henk en Rochelle zijn vijftien jaar samen en hebben altijd een goede relatie gehad en tussen de lakens zit het ook wel snor. Natuurlijk mist Rochelle soms de spanning wel, maar ze snapt ook dat het na al die jaren wat minder opwindend wordt. “Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt ooit weg te gaan bij Henk. Maar soms ligt de verleiding op de loer.”

Saaie ex

Rob triggerde Rochelle door te zeggen dat hij een vrouw zoals zij zocht. “Ik heb nooit begrepen wat Rob in Marit zag. Een behouden, uiterst saaie vrouw die nooit eens even lekker uit de band springt. Mijn vriendin was het niet, maar dat hoeft ook niet. Het ging vooral om de vriendschap tussen Henk en Rob. Elke zondagochtend stapten zij op de mountainbike. Mannen onder elkaar. Maar dat is nu verleden tijd.”

Erotische fantasie

Aanvankelijk waren Robs appjes gewoon gezellig, maar Rochelle merkte wel dat hij steeds iets verder ging. Ze besteedde er geen aandacht aan, hoewel het haar ego wel streelde.

“Rob vertelde vooral over zijn scheiding, hoe verdrietig hij daarover is. En hij vroeg mij tips om weer een leuke vrouw te vinden. Ik raadde hem aan daar nog even mee te wachten, omdat dat best snel na de scheiding was. Hij vroeg mij of ik een zus had. Eerst begreep ik hem niet, maar hij legde uit dat hij een vrouw zoekt die net zo is als ik. Nou vind ik mezelf niet zo bijzonder en Henk is na vijftien jaar ook wel aan me gewend, dus ja, dat compliment deed wel wat met me. En voor ik het wist, ging het niet alleen meer over Rob, maar ook over mij. Ik deelde erotische fantasieën met Rob. Henk heeft daar niks mee. Rob was onmiddellijk een en al oor en appte me wat hij met mij zou doen als ik van hem was. Ja, nu ik het zo vertel, ging dat misschien wel iets te ver. Maar nogmaals: ik bedoelde er niks mee en Rob ook niet.”

Flirten

Als Henk de appconversatie per ongeluk onder ogen krijgt, is Leiden in last. “Briesend duwde hij de mobiel onder mijn neus. Wat dit had te betekenen, schreeuwde hij. Ik stamelde dat het niet was wat hij dacht, maar Henk was niet voor rede vatbaar. Hij denkt dat ik achter zijn rug om aan het flirten ben met Rob en dat ik hem stiekem altijd leuker heb gevonden. Waar hij dat vandaan haalt is me een raadsel.”

Zware straf

Henk heeft al het contact met Rob verbroken, wil hem niet meer spreken en stapt sindsdien alleen op zijn mountainbike. “Ik vind dat zo erg! Henk en Rob zijn al meer dan twintig jaar beste vrienden met een gezamenlijke passie voor fietsen. Ook dat is nu kapot. Zo zonde maar vooral zo onnodig.” Rochelle wordt ook zwaar gestraft: al weken zegt Henk nauwelijks een woord tegen haar.

Zo erg was het toch niet?

“Ik heb mijn excuses aangeboden en gezegd dat ik het contact met Rob verbreek, maar dat gelooft hij niet. Hij zegt alleen het hoognodige en ’s avonds verdwijnt hij naar zolder en zit ik alleen op de bank. Ja, en soms app ik dan met Rob. Heel stom misschien, maar ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Ik wil dat alles weer normaal is. Dat Henk en ik lekker samen Netflixen en dat hij op zondag met Rob gaat fietsen. Ik hoop dat er snel iets verandert in Henks houding, want dit houd ik niet lang vol. En zo erg was het nou ook allemaal niet.”

Is Henks reactie een beetje overtrokken? Of vind je dat Rochelle veel te ver is gegaan met haar appcontact met de beste vriend van Henk? Wat raad jij haar aan? Vertel Praat mee in de comments onder dit artikel.

18 reacties

Margreet -

Je geeft aan dat je bij Henk iets te kort komt, hij heeft niets met erotische fantasieën. Is blijkbaar niet goed over gesproken. Je staat niet voor je eigen verlangens en vindt het wel makkelijk om met Rob die fantasieën te bespreken want hij staat er wel voor open. Henk boos en dan blijf je toch appen met Rob. Wanneer word je volwassen?
Valt me op dat op deze site kwesties worden besproken waarbij mensen maar een beetje doormodderen. Ontevreden zijn maar geen knopen willen/durven doorhakken.

Nele -

Lieve Rochelle, wat gebeurd is, is nu een feit. Daar kan je niet meer om heen. Maar dingen gebeuren om een reden ook al lijk je die zelf in eerste instantie niet te zien. Ik denk dat het daarom wel belangrijk is om verder na te denken waarom het zo is gelopen. Een deel van het antwoord daarop meen ik toch in jouw verhaal te lezen. Dat Henk hier zo heftig op reageert is niet zo abnormaal. Hij heeft namelijk zijn eigen idee over de grenzen wat betreft ‘overspel’ (fysiek en/of emotioneel). Het is belangrijk dat jullie hier samen over praten om elkaars grenzen te kennen en te zien of jullie elkaars grenzen kunnen respecteren. Als jullie met elkaar verder willen dan zullen jullie dit samen moeten aanpakken. Het kan nieuwe inzichten brengen op verschillende vlakken (misschien heeft Henk ook wel meer fantasieën dan je weet…). Het kan ook nieuw leven blazen in jullie relatie. Professionele hulp kan hierin ook een meerwaarde zijn. Je zal met Henk geduld moeten hebben, hij voelt zich gekwetst. Terwijl het lijkt alsof hij jou wegduwt wil hij eigenlijk alleen maar dat je hem stevig vastpakt.

Rieneke -

Emotioneel vreemdgaan wat jij doet is misschien voor je man nog erger dan gewoon platte sex met zijn beste vriend te hebben. Hij is emotioneel bedrogen door zijn bloedeigen vrouw samen met zijn beste vriend. Wat denk je wel niet wat voor psychische klap voor hem is. Ik hoop dat hij er ooit overheen komt. Ieder mens zal misschien wel een keer een sexuele fantasie hebben of een crush. Het is dan aan die gene wat je ermee doet en jullie hebben hem dus samen bedondert.
Ik hoop voor jou dat hij met je in relatietherapie wilt maar zoals jij zijn gedrag nu omschrijft zou het mij niets verbazen dat hij jou uit huis gooid. En wees eerlijk had jij dat dan in zijn situatie het niet gedaan?

Jonny -

Iedereen heeft wel een vriend of vriendin waar zij of hij wel eens me appt en soms gaat dat iets verder waarom niet elke vrouw of man vindt het leuk en geil om een App te krijgen de vriendin van mijn vrouw appt me ook wel eens om iets te vragen over mijn vrouw soms plaag Ik haar dan en zeg trek wat lekkers aan als je op visite komt bij ons thuis en weet zeker dat ze dan wel eens op bed ligt en fantaseer over mij terwijl ze met haar kutje aan het spelen is en ik ga wel eens naar boven toe als ze bij mijn vrouw op visite is laat ze dan lekker even alleen maar ik stuur haar dan een appje dat ik boven op bed lig en me lekker af aan het trekken ben terwijl ze in de kamer zit met mijn vrouw weet zeker dat ze dan ook een nat spleetje krijgt van de gedachten van mij op bed

Lis -

Hier gaan mijn haren van overeind staan. Dit is vreselijk fout. Erotische fantasieën deel je met je man en niet met z’n beste vriend. Voor mij is dit hetzelfde als vreemdgaan. Maak een keuze! Man of vriend. En breek met de ander. Maar blijf niet van 2 walletjes snoepen.

Jolene -

Ik vind dat je je man voor schut hebt gezet door intieme gesprekken met zijn vriend te voeren.
Ook voor mannen als vrienden kan dit echt niet. Ik vind je reactie behoorlijk kwetsend naar je man en erg naïef.

Ik sluit me me bij bovenstaande aan, vraag je man wat je nodig hebt om het goed maken.

Even bespreek eventueel je wensen voor een openere relatie

Kelly -

Tja ik moet eerlijk zijn ik herken mezelf precies hetzelfde in jouw verhaal alleen ik ben de gescheiden persoon! Soms klets je nou eenmaal lekkerder met iemand die je begrijpt en dat doe je niet opzettelijk maar soms loopt iets zoals het loopt… en mensen die commentaar over hebben, hebben het niet mee gemaakt en kunnen er ook niet over mee praten die oordelen alleen maar!
Ik denk niet dat ik je advies kan geven ik denk dat je het zelf al weet hoe je het moet aanpakken. Flirten is gezond zolang je er niks mee doet en doe je er wel wat mee moet je bij jezelf nagaan of je dan nog echt van je man houdt…..

Greg -

Ieder normaal persoon weet dat flirten al verkeerd is, zeker met de beste vriend van je man. Erotische fantasieën delen en dat die dan nog erop reageert wat hij met je zou doen is het ergste dat je kunt hebben via app. Is gelijk aan bedriegen. Je praat erover met je eigen man, niet met een andere man . Je mag van geluk spreken dat hij je niet meteen heeft buiten gegooid. Maar zal idd nooit meer hetzelfde zijn tussen jullie. Je hebt zijn vertrouwen gebroken en ik spreek uit ervaring dat het vertrouwen terugwinnen bijna onmogelijk is. Toen ik zoiets tegenkwam is de relatie stukgegaan omdat ik ze gewoon nooit meer kon vertrouwen … Denk beter na in het vervolg

Knu -

Misschien eerst eens de vraag stellen hoe had ik het andersom gevonden? Je moet anderen behandelen zoals je zelf behandelt wil worden

marcovO -

Hopen dat alles weer vanouds wordt en ondertussen lekker appen met Rob. Lekker bezig meid.

Emmie -

Henk heeft alle recht op zijn emoties. Ik hoop dat jouw gedrag snel verandert. Als je iemand kwetst bewust of onbewust is bagetaliseren en het leegmaken omdat jij er last van hebt niet helpend. En hopen dat alles weer wordt zoals voorheen is een illusie

Malissa -

Je wil dat alles weer normaal wordt en je vindt dat dit allemaal zo er niet was. Het spijt me dat ik het zeg, maar je hebt oogkleppen op. Je hebt je man veel pijn gedaan door een grens over te gaan. Ongeacht of dit je bedoeling was of niet, je man heeft alle reden om kwaad te zijn. Je hebt intieme fantasieën gedeeld met een andere man. Het zal nooit meer hetzelfde worden en het is verstandig om onder ogen te zien wat je hebt gedaan en na te denken over de emoties en gedachten van jouw man. Probeer de situatie eens van een ander perspectief te bekijken. Waarschijnlijk is alleen dan nog jullie relatie te redden.

Marike -

Dag Mandy,
Je mag appen met anderen om ze bijvoorbeeld te steunen na het verbreken van een relatie. Jullie app contact is alleen te privé geworden. Er is bij alles wat je doet een grens. Als je dit echt toegeeft aan je man is jullie probleem voor het grootste deel opgelost. Alleen heb ik het idee dat je het niet echt meent.

Moi -

Dit is voor iedereen anders. Maar blijkbaar ben je een grens van je man overgegaan. Een grens die je niet hebt gerespecteerd. Als je je man niet wil verliezen dan zou ik er alles aan doen om t goed te maken. Ga t gesprek aan en vraag wat hij nodig heeft zodat het tussen jullie weer goed komt.

Joris -

Als je direct doorhad en ook nu niet doorhebt dat het delen van erotische fantasieën veel te ver ging, heb je er echt niets van begrepen.

Annie -

Jammer Henk je niet wilde delen met Rob… had leuk kunnen zijn…

Maar op het vriendinnetje vanje beste vriend jagen is wel laag… zeker als hij er niets van weet.

Als het echt zo onschuldig was had je het hem wel verteld…

John -

Rochelle beetje jammer maar ik weet zeker dat je man ook wel eens met een sexlijn heeft gebeld of met een vrouw van een porno sites heeft gechat en we hebben allemaal onze fantasieën en gedachten geeft niet hoor bij een goed huwelijk degene die 30 jaar getrouwd is maakt mijn niet wijs dat hij of zij nooit aan een andere vrouw of man heeft gedacht en misschien wel is vreemd gegaan en je man kan beter denken he mijn vriend vind mijn vrouw lekker keer lekker appn kan geen kwaad en reken maar dat je man ook iemand heeft waar hij me spot grjohn

Mandy -

Antwoord of je te ver bent gegaan is heel gemakkelijk. Stel dat je Henk zijn telefoon pakt en dat jij dezelfde appjes leest alleen dan Henk met jouw beste vriendin. Dan weet je denk ik genoeg.

Reageer ook