fb
Damespraatjes Damespraatjes

Annika overmeesterde de man die haar telefoon probeerde te stelen: “Die had hij niet zien aankomen”

“Het is inmiddels twee jaar geleden, maar het blijft een mooi verhaal” vertelt Annika trots als we het over de mislukte overval hebben. “Ik was samen met een vriendin een avondje uit in Amsterdam. Omdat ik geen alcohol drink, ben ik altijd de Bob. Zo ook deze avond. Om een uur of drie ’s nachts liepen we lachend naar de auto om terug naar Naarden te rijden, toen ik iemand met zijn hand in mijn zak voelde.”

Achter hem aan

Annika draait zich om en ziet een man van een jaar of veertig met haar gloednieuwe iPhone in zijn hand staan. “Hij had natuurlijk door dat ik hem betrapt had en rende weg. Met MIJN telefoon in zijn hand! Hij had er waarschijnlijk op gerekend dat ik dronken zou zijn, maar dat was ik natuurlijk niet. Ik ben er daarom als een gek achteraan gerend.”

Harde trap

Wat Annika met de man zou doen als ze hem te pakken zou krijgen, wist ze nog niet. “Ik ging er vanuit dat hij zou schrikken en de telefoon af zou staan. Maar dat deed hij niet. In zijn ene hand had hij het toestel, met zijn andere hand begon hij op mij in te slaan. Ik weet dat het eigenlijk niet mag, maar ik heb hem kei hard naar de grond getrapt en de telefoon teruggepakt. De man is hard weggerend.”

Zelfvertrouwen door kickboxen

Een paar omstanders die tijdens de overmeestering hebben staan toekijken, komen naar Annika toe. “Ze vroegen me hoe dit mij in godsnaam gelukt was. De overvaller en omstanders wisten natuurlijk niet dat ik al jaren drie keer per week kickbox. Hier heb ik een hele goede conditie van gekregen en weet hoe ik mezelf kan verdedigen. Maar het belangrijkste wat ik ervan leer? Is vertrouwen in je eigen krachten hebben. Vijf jaar geleden was ik er nooit in mijn eentje achteraan gegaan, maar de kickboxlessen hebben ervoor gezegd dat ik krachtig en zelfverzekerd ben.”

Ook voor vrouwen

Annika vindt vechtsporten dan ook zeker niet iets voor alleen mannen. “Ook vrouwen kunnen er heel veel baat bij hebben. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het gebruikt om mensen mee naar de grond te trappen, maar als iemand je telefoon jat, mag dat naar mijn idee best.”

Tips om te beginnen

Annika heeft nog een paar goede tips voor vrouwen die willen beginnen met een vechtsport:

1. Kijk eens naar de mma handschoenen van Fightshop. Zo verschijn je goed voorbereid op je eerste les!

2. Ga op zoek naar een sportschool waar ze kickboxlessen voor vrouwen aanbieden. Veel vrouwen vinden het leuk om samen met andere vrouwen te trainen. Train je liever ook met mannen? Dan kan dat natuurlijk!

3. Laat je niet afschrikken door de klappen. Je hoeft echt niet tijdens je eerste les de ring in om helemaal afgeranseld weer naar huis te gaan. Dit bouw je rustig op. Wil je helemaal niet sparren? Dan hoeft dat natuurlijk niet!

4. Geniet ervan! Het zijn heerlijk workouts waarbij je je helemaal kunt laten gaan. Wedden dat je ’s avonds heerlijk zult slapen?

Zou het iets voor jou zijn?

Zou een vechtsport iets voor jou zijn? En denk je dat je je er veiliger door voelt op straat? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook